Premiera spectacolului Trilogia Speranței. Matca la „Teatrul Fără Nume” din Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău invită iubitorii de teatru la premiera spectacolului „Trilogia Speranței. Matca” după Marin Sorescu, în regia Marianei Cămărășan. Evenimentul se va desfășura marți, 28 februarie, ora 19.00, la „Teatrul Fără Nume” – Centrul Cultural „Ginta Latină” din Chișinău.

Piesa lui Marin Sorescu Matca este prima și cea mai complexă piesă a trilogiei Setea Muntelui de Sare - o parabolă care vine să parafrazeze mitul potopului, a existenței omului contemporan într-un univers absurd.

Viață și moarte, realitate și imaginar, iubire și speranță, credință și ofrandă. Respingere sau coexistență – în singurătate sau împreună. Puterea de a suferi și iubirea dincolo de moarte îl fac pe omul pus în situații limite să fie nelimitat în virtute, în gând, în aspirație.

Personajul Irinei - axul piesei Matca,luptă până la capăt devenind matricea unei lumi noi, creatoare de viață și sens. Prin sacrificiul ei se contopește cu spiritul divin, participând la procreație.

„Și copilul respira. Copilul care respiră, azi, sunt eu.” – Mariana Cămărășan

„Acest personaj nu putea fi decât o femeie. O femeie însărcinată, simbolizând echilibrul, tradiții, continuitate.” - Marin Sorescu

Distribuție:

Irina - Antonia Barancea, Mihaela Popescu

Tata- Anatol Burlacu, Ion Munteanu

Mama - Galina Lazarenco, Victoria Ţurcanu

Copilul - Cătălina Cazacu, Cristina Lungu, Nicoleta Zghibarță

Soțul Irinei - Alexandru Dicusar