Pianistul rus Andrei Gavrilov concertează la Ateneul Român

Pianistul rus Andrei Gavrilov, invitatul de onoare al Festivalului Lipatti Evenings, va susţine două concerte la Ateneul Român, pe 30 aprilie şi 1 mai, de la ora 19.00. Andrei Gavrilov va interpreta una dintre cele mai tulburătoare partituri ale romantismului târziu, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov. La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Horia Andreescu.

Secțiunea internațională a Serilor Lipatti 2015-2016, denumită Lipatti Evenings, este un proiect al programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Andrei Gavrilov a câștigat în 1974 cel mai dificil concurs pentru pian, Concursul Ceaikovski. În 1979, Herbert von Karajan – care-l ascultase la Berlin în Concertul nr 1 de Ceaikovski – îi propune să înregistreze cu el integrala concertelor de Rachmaninov, deși acestea erau rareori dirijate de Karajan.


Mai multe informații:
www.lipatti-evenings.ro
www.facebook.com/serilelipatti