Jazz românesc la legendarele Pizza Express Live Soho şi Vortex Jazz Club din Londra

Sorin Zlat Trio debutează în peisajul jazz-istic londonez, la prestigioasele Pizza Express Live Soho şi Vortex Jazz Club din Londra pe 21 şi 23 martie 2015, într-o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român din Londra.
Înfiinţat în anul 2008, trio-ul este format din Sorin Zlat – pian, Răzvan Cojanu – contrabas şi Laurenţiu Ştefan – percuţie. Pianistul Sorin Zlat, conducătorul trio-ului, a fost finalist în cele mai importante competiţii de gen din Europa: Montreux International Jazz Competition şi Nottingham International Jazz Piano Competition.

Formaţia deţine un portofoliu impresionant de premii şi performanţe notabile în jazz-ul instrumental printre care Marele Premiu la Concursul internaţional Europafest 2011, Premiul special al juriului la Concursul internaţional de jazz Belgia în 2012, Premiul pentru cea mai bună trupă alături de Razvan Cojanu - bass şi Sabin Tarabega – tobe, la concursul Johnny Răducanu 2013, Premiul special al juriului la Concursul internaţional de jazz de la Lille, în 2014.

Recent, grupul a terminat înregistrările primului său album, intitulat „Endurance”, lansarea oficială fiind aşteptată în luna aprilie.

Legendar în peisajul muzical britanic, clubul Pizza Express Soho a găzduit de-a lungul anilor concerte extraordinare susţinute de prestigioşi muzicieni printre care îi amintim pe Roy Haynes, Kenny Garrett, Martin Taylor, Norah Jones, Diana Krall sau Amy Winehouse.

Vortex Jazz Club şi-a construit o reputaţie de invidiat în lumea jazz-ului contemporan şi funcţionează pe piaţa londoneză de mai bine de 25 de ani câştigând în anul 2013 Live Jazz Award în cadrul Parliamentary Jazz Awards, pentru cele aproape 400 de concerte pe care le-a găzduit într-un spaţiu intim, familiar. Vortex a fost inclus de prestigioasa revistă „Downbeat” pe lista celor mai bune 150 de locaţii jazz din întreaga lume.

Proiectul este finanţat de ICR.

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.icr-london.co.uk.