Ioana Pavelescu într-un rol de zile mari, pe scena londoneză

Ioana Pavelescu intr-un rol de zile mari, pe scena londoneza

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 19:30, Teatrul Pentru Puţini şi Institutul Cultural Român prezintă premiera londoneză a piesei lui William Luce „Zelda - The Last Flapper”, un spectacol tulburător care prilejuiește întâlnirea excepțională dintre o actriță de anvergură și un personaj inspirat de o personalitate unică.

Zelda, soția talentată, complicată, carismatică a celebrului scriitor F. Scott Fitzgerald, autorul romanului „Marele Gatsby", e întruchipată la modul superlativ de una dintre cele mai îndrăgite actrițe românce de film şi teatru, Ioana Pavelescu, recunoscută pentru o întreagă galerie de roluri feminine interpretate cu sensibilitate și forță, începând cu debutul în Ruxandra din „Osânda", peliculă realizată în 1976 de Sergiu Nicolaescu.

Spectacolul regizat de Liana Ceterchi urmărește destinul Zeldei Fitzgerald, una dintre cele mai fascinante personalități ale secolului al XX-lea, al cărei talent a fost pus în umbră de celebritatea soțului său și a cărei existenţă s-a sfârşit dramatic în alcoolism și în sanatoriile de boli mintale. Moştenirea artistică a acestei frumuseți sudice, reprezentantă de seamă a „nebunilor ani '20”, epocă a jazzului şi a exceselor, pictoriţă, scriitoare, balerină, aşteaptă încă să fie descoperită pe deplin. 

„Zelda - The Last Flapper” s-a jucat cu mare succes la ediţia din 2014 a Festivalului Edinburgh Fringe, publicaţia Broadway Baby caracterizându-l drept „o interpretare senzațională a unui text emoționant".

Spectacolul este pezentat în limba română, cu supratitrare în limba engleză. Durata: 60 de minute.

Locația: The Cockpit, Gateforth Street, Marylebone, London NW8 8EH, T: 020 7258 2925

Bilete: rezervarea se face accesând linkul AICI.