ICR Bruxelles preia președinția rețelei institutelor culturale europene din Belgia

ICR Bruxelles preia la 1 ianuarie 2015 președinția rețelei EUNIC a institutelor culturale europene prezente în Belgia. Cu peste 20 de membri (între care Alliance Française, British Council, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Polonez), EUNIC Bruxelles susține multilingvismul, dialogul intercultural, diversitatea și valorile comune europene. La nivel global, EUNIC numără 89 de rețele în 74 de țări.

Prezența ICR Bruxelles în rețelele EUNIC Bruxelles și Olanda este una foarte activă. În 2014, ICR Bruxelles a inițiat proiectul Ucraina în Europa și a avut un aport substanțial la alte proiecte (Transpoesie, târgul de design).

Fidel strategiei sale de sprijinire a vocaţiei europene a Republicii Moldova, ICR Bruxelles a facilitat aderarea ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles la reţeaua institutelor culturale naţionale ale statelor membre UE. Republica Moldova a participat în lunile septembrie și octombrie, alături de România, la proiectul european TRANSPOESIE 2014, care marchează Ziua Europeană a Limbilor.

Directorul ICR Bruxelles și președintele EUNIC Bruxelles, Robert Adam, a făcut parte între 2009 și 2011 din prima echipă permanentă a EUNIC la nivel global și consideră că „pentru ICR Bruxelles, cooperarea cu partenerii europeni din cadrul EUNIC face parte din ADN. Vom urmări în 2015 să dăm un conținut concret acestei președinții prin proiecte de anvergură și deschiderea spre vecinătatea estică a UE,”