"Fotografia în cuvinte" începe cu "Ultimul sas" de Harris Wallmen

Program lunar al Institutului Cultural Român dedicat artei fotografice contemporane
Luni, 27 aprilie 2009, la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie Ultimul sas de Harris Wallmen. O expunere susţinută de Răzvan Voiculescu va transpune în cuvinte imaginile care alcătuiesc expoziţia.
Evenimentul, organizat cu sprijinul revistei PhotoMagazine, deschide programul Fotografia în cuvinte, constând într-o serie de expoziţii de fotografie şi conferinţe despre arta fotografică. Prin acest program, ICR va aduce, lunar, în faţa publicului personalităţi ale fotografiei contemporane din România.

Harris Wallmen (n.1973), artist plastic şi fotograf, a studiat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Lucrările sale se află în colecţii particulare din România, SUA, Germania, Franţa şi Japonia.

Nu m-am simţit niciodată foarte mult sas, deşi nici prea român nu cred că sunt. Probabil e ceea ce simte orice corcitură. Dezintegrarea satelor săseşti şi a populaţiei care nu în urmă cu mulţi ani ocupa Valea Hârtibaciului a rămas totuşi un subiect sensibil pentru mine, deoarece bunicii şi tatăl meu provin dintr-una dintre cele mai frumoase aşezări din zonă, din Alţâna… Într-o călătorie cu trenul, cineva a povestit că undeva lângă Sibiu, la poalele Carpaţilor, există un sat în care nu mai trăieşte decât un singur om. Ultimul sas. – Harris Wallmen

Expoziţia de la Institutul Cultural Român va fi deschisă până pe 4 mai.

Ultimul om al Ghertrudei (text de Harris Wallmen)