Expoziţie Rodica Fleşariu Marinescu la Roma

Joi, 1 iulie, la ora 19.00, va avea loc la Accademia di Romania vernisajul expoziţiei "Sentimenti in dialogo. Itinerario fotografico romeno-italiano" semnat de Rodica Fleşariu Marinescu. Expoziţia cuprinde peste o sută de fotografii realizate atât în Italia (Venezia, Roma, Firenze, Padova ecc.), cât şi în România (Braşov, Bucureşti, nordul Moldovei, Cluj etc.), propunând un dialog între cele două culturi.

Rodica Fleşariu Marinescu s-a născut la Braşov şi în prezent este referent ştiinţific şi curator de expoziţii la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. În 2004 a publicat la Editura Paideia cartea "Roma – între jurnal şi fotografie" şi de-a lungul anilor a semnat mai multe expoziţii personale de fotografie: "Sentimente" (Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, februarie-martie 2008), "Exercitii de feminitate" (la Muzeul Ţăranului Român, februarie 2009). Prezenta expoziţie a fost găzduită în 2009 de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului în perioada 1-14 iulie la sediul Accademia di Romania, după care va fi transferată la Castelul din Genazzano (Roma).