„Despre Frumuseţea timpului care trece” – Solomon Marcus la Institutul Cultural Român

Joi, 5 aprilie 2012, ora 18.30, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) găzduiește evenimentul „Despre Frumuseţea timpului care trece”, organizat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN în parteneriat cu ICR. Proiectul face parte din programul de serate culturale şi conferinţe „Ceai, biscuiți, Cultură și Normalitate“ derulat de ARCEN.
Invitatul special al acestui eveniment este academicianul Solomon Marcus. Profesor la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, a publicat zeci de cărți în limbile română, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, cehă, sârbo-croată, maghiară și greacă, sute de articole de cercetare în matematică, lingvistică, informatică, poetică, semiotică, antropologie, istoria și filozofia științei, precum și articole pe teme de cultură generală și de educație. O parte importantă a lucrării sale Paradigme universale (Ed. Paralela 45, 2011, 1200 pag.) este consacrată problemei timpului.

În deschiderea serii va fi proiectat un reportaj care tratează teme precum „timpul care trece” şi „frumuseţea vieţii”, aspecte prezentate din perspectiva oamenilor mai mult sau mai puţin grăbiţi de pe străzile Bucureştiului, intervievaţi de voluntarii ARCEN.

Programul ARCEN de serate-culturale şi conferinţe își propune să-i aducă pe tineri în dialog cu personalități românești contemporane, într-un cadru relaxat, non-formal, pe teme care să invite la reflecție. Evenimentul „Despre Frumusețea timpului care trece” este cel de al șaselea din această serie. Ca de fiecare dată, participanţii vor fi întâmpinaţi de voluntarii Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate cu ceai și biscuiți.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.