Cvartetul Belcea la Ateneul Român

Invitaţie la o seară de sâmbătă cu Mozart, Dvořák şi Beethoven
Cvartetul Belcea
revine la Ateneul Român: sâmbătă, 23 iunie, ora 19, prestigiosul ansamblu de muzică de cameră va susţine un recital cu lucrări de Mozart – Cvartetul în re minor K 173, Dvorak - Cvartetul nr. 14 op. 105 şi Beethoven – Cvartetul Razumovsky nr. 1 în fa major. Evenimentul are loc în cadrul parteneriatului dintre Institutul Cultural Român şi Filarmonica George Enescu.
Alături de Corina Belcea
, violonistă de origine română – conducătoarea cvartetului, din formaţie fac parte Laura Samuel – vioară, Krzysztof Chorzelski – violă şi Antoine Lederlin – violoncel, reprezentanţi de marcă ai noii generaţii de muzicieni din Marea Britanie.

Înfiinţat în 1994, în perioada în care componenţii săi studiau la Colegiul Regal de Muzică din Londra, ansamblul are un palmares impresionant: mari premii la competiţiile internaţionale de gen de la Osaka şi Bordeaux, câştigarea Gramophone Award în 2001. Numeroasele înregistrări realizate în exclusivitate la casa de discuri EMI cuprind lucrări de Brahms, Schubert, Britten, Mozart, Mahler, Fauré, Bartók. În prezent, Cvartetul Belcea este cvartet în rezidenţă la Ateneul Român, în cadrul unui program iniţiat de Institutul Cultural Român şi derulat în parteneriat cu Filarmonica George Enescu. Rezidenţa constă într-o serie de concerte şi cursuri de perfecţionare cu tinerele cvartete Arcadia din Cluj şi Unistring din Chişinău.

Biletele pentru concertul de sâmbătă, 23 iunie pot fi procurate de la casa de bilete a Ateneului Român, tel. 315 68 75.

Contact media: Serviciul de presă al ICR, tel: 031 71 00 622, e-mail: biroul.presa @ icr.ro