„Cod Roșu!”, al patrulea spectacol al stagiunii 2016-2017 la Clubul Dramaturgilor

Cod Rosu!, al patrulea spectacol al stagiunii 2016-2017 la Clubul Dramaturgilor

Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România, prin Filiala București - Dramaturgie, prezintă luni, 27 februarie 2017, ora 18.00, al patrulea spectacol al stagiunii 2016-2017. Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), unde va fi prezentat spectacolul-lectură Cod Roșu! de Olga Delia Mateescu.

Își dau concursul actorii: Alexandra Sălceanu, Sorina Ștefănescu, Irina Ungureanu, Ionuț Kivu. Regia: Ionuț Kivu. Spectacolul  va fi urmat de comentarii și aprecieri ale publicului moderate de Horia Gârbea, președintele Filalei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor.

Olga Delia Mateescu este o binecunoscută actriță de teatru și film, societară de onoare a Teatrului Național București. Ca scriitoare, este autoarea a numeroase volume de teatru și proză, membră a Uniunii Scriitorilor din România, ale cărei premii le-a obținut pentru mai multe volume. Piesa Cod Roșu! este o comedie la limita absurdului, dar inspirată din realitatea românească de zi cu zi. Degradarea relațiilor umane și interpretarea abuzivă a credinței aduc personajele în situații limită. Obișnuința de a gândi și de a vorbi în clișee anulează eficiența comunicării. Pline de haz, văzute din afară, situațiile paroxistice se aglomerează într-o cavalcadă periculoasă. Din fericire, ca în orice comedie, totul se termină cu bine.

Partener: Radio România Cultural.

Intrarea este liberă.