Chilingirian String Quartet încheie strălucitor seria Concertelor Enescu 2011-2012

Ultimul recital din seria Concertele Enescu în actuala stagiune este susţinut de reputatul Cvartet britanic Chilingirian, care a inclus de curând în repertoriul său şi câteva piese enesciene.

Program:

Haydn Cvartet de coarde Op. 76, Nr.5 Enescu Cvartet de coarde Nr.2 Brahms Cvartet de coarde Op. 51, Nr.2 in La minor

Chilingirian String Quartet este format din:

Levon Chilingirian - vioară

Ronald Birks - vioară

Susie Mészáros - violă

Philip De Groote - contrabas

Chilingirian String Quartet, caracterizat de un sunet viu, energic, încântă criticii şi publicul din întreaga lume de mai bine de 40 de ani. Din repertoriul cvartetului fac parte lucrări de muzică clasică, dar şi piese din muzica de cameră contemporană.

Întotdeauna aproape de viziunea compozitorului, cei de la Chilingirian String Quartet impresionează însă prin libertatea cu care reuşesc să adauge note de originalitate oricărei interpretări. Interpretările lor sunt deopotrivă puternice şi precise.   

Astăzi, cvartetul continuă să susţină turnee în toată lumea, dând dovadă de o energie fantastică. Repertoriul lor se îmbogăţeşte în fiecare an cu ceva nou, iar cele mai recente înregistrări, de la casele de discuri Hyperion şi Chandos, au fost primite foarte bine.  

Cvartetul impresionează cu o discografie care cuprinde lucrări de Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Bartok, Dvorak şi alţi mari compozitori. Chilingirian String Quartet s-au remarcat şi prin interpretări revoluţionare ale lucrărilor unor compozitori contemporani de primă mână precum Michael Tippett, John Tavener, Hugh Wood şi Michael Berkeley. Cvartetul ests cunoscut şi datorită popularizării prin intermediul televiziunii, cei de la Chilingirian String Quartet fiind invitaţi constanţi ai emisiunilor şi chiar parte a unei serii special a BBC.

Concertele Enescu, organizate de Institutul Cultural Român din Londra şi Societatea Enescu din Marea Britanie, au fost iniţiate în anul 2007, sub patronajul ASR Principesa Margareta a României. Recitalurile au loc în sala de concerte a Institutului  în prima joi a lunii, din februarie până în iunie (iulie) şi din octombrie până în decembrie.

Din septembrie 2011 Institutul Cultural Român acordă Bursa Societăţii Enescu unui student eminent al Royal Academy of Music şi Guildhall School of Music and Drama.

Când: Joi, 7 iunie 2012, 7pm

Unde: Institutul Cultural Român din Londra

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.