Caravana Noului Cinema Românesc la Wrocław

Caravana Noului Cinema Romanesc la Wroclaw

Caravana Noului Cinema Românesc își încheie periplul prin Polonia la Wrocław, la cinematograful Nowe Horyzonty

Wrocław este al șaselea oraș în care cele mai noi filme românești care nu au distribuție cinematografică în Polonia au putut fi vizionate, după Cracovia, Varșovia, Łódź, Bialystok, Poznań.

28-30 noiembrie 2023

Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a/21
Bilete: 24 zł (întreg); 22 zł (pentru membrii clubului, cu cardul de fidelitate);18 zł (pentru 3+ proiecții). Biletele pot fi achiziționate la casa cinematografului sau online: https://www.kinonh.pl/

Programul detaliat al proiecțiilor:

Marți, 28 noiembrie, ora 18:00

Om-câine / Man and Dog, România, Bulgaria, Suedia, Germania, 2022, 108’, regia: Ștefan Constantinescu

Suntem la apogeul crizei sanitare provocată de coronavirus când personajul Doru decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. Susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției.
Detalii despre film aici.

Marți, 28 noiembrie, ora 20:30

Filme românești de scurtmetraj

Amar / Kaïmós, regia: Sarra Tsorakidis, 2020
Prin oraș circulă scurte povești de dragoste, regia: Corina Gabriela Dașoveanu, 2021
Trofeul tinereții, regia: Răzvan Oprescu, 2019
Pune-te în locul meu, animație, regia: Laura Georgescu Baron, 2022
Moștenirea, regia: Marian Fărcuț, 2022

Miercuri, 29 noiembrie, ora 18:00

Berliner, România, 2020, 93’, regia: Marian Crișan

Berliner aduce pe ecran o prietenie ciudată între un șofer de tractor dintr-un orășel de provincie și un politician de rang înalt din București, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupție și valori morale. Titlul vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara lui 1963.
Detalii despre film aici.

Miercuri, 29 noiembrie, ora 20:30

Întregalde, România, 2021, 104’, regia: Radu Muntean

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, iar ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.
Detalii despre film aici.

Joi, 30 noiembrie, ora 18:00

Oameni de treabă, România, Bulgaria, 2022, 105’, regia: Paul Negoescu

Ilie se bucură de o viață ușoară de polițist într-un sat din nord-estul țării. Pasivitatea lui în timpul unei serii de evenimente violente îl transformă într-un complice al crimei. Tensiunea se acumulează în sat, obligându-l pe Ilie să ia o decizie finală.
Detalii despre film aici.

Joi, 30 noiembrie, ora 20:30

Metronom, România, Franța, 2022, regia: Alexandru Belc

În timp ce Ion Țiriac și Ilie Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva echipei S.U.A. (1972), doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisiunea METRONOM de la Radio Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.

Detalii despre film aici.