Cadou muzical pentru copiii din Italia, cu ocazia vacanței de vară

https://www.youtube.com/watch?v=h6rAT5sRa3Y

https://www.facebook.com/istituto.romenodivenezia/videos/817572375831044


În prima zi a vacanței de vară, Opera Comică pentru Copii și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția oferă un cadou muzical celor mai tineri spectatori din Italia, dar și părinților și bunicilor acestora.

https://www.operacomica.ro/



România este singura țară din lume care are o instituție dedicată în totalitate spectacolelor de operă, operetă, musical și balet pentru copii. Cu peste 700 de reprezentații în stagiune, Opera Comică pentru Copii aduce în atenția publicului tânăr cele mai cunoscute povești ale copilăriei, transpuse în spectacole de balet contemporan sau musical, precum și creații consacrate, din repertoriul liric mondial, adaptate pe înțelesul celor mici în spectacole de operă sau operetă, cu durata de aproximativ o oră.

Așa sunt opere precum „Flautul Fermecat”, „Răpirea din Serai” (Mozart), „Bărbierul din Sevilla”, „Cenușăreasa” (Rossini), „Don Pasquale” (Donizetti), operete ca „O noapte la Veneția” (Strauss) și „Mam’zelle Nitouche” (Hervé), musicaluri precum „Sunetul Muzicii” și „Madagascar” (după celebrul film), balete cum sunt „Spărgătorul de Nuci”, „Don Quijote”, „Fetița cu Chibrituri”, „Scufița Roșie”.

Începând din anul 2003, Opera Comică pentru Copii a devenit instituţie publică în subordinea Primăriei Capitalei, iar din anul 2014, este condusă de soprana Felicia Filip. În decursul celor 23 de ani de activitate, instituția s-a bucurat de prezența unor creatori apreciați de publicul de toate vârstele, nume consacrate ale scenei naționale de operă și balet.

Reprezentațiile se desfășoară în trei săli de spectacol – Sala Mare, Salonul Mozart (pentru opere de cameră), cu 120 de locuri, și Sala UnderGrant (pentru spectacole experimentale) – unde evoluează atât soliști importanți ai scenei românești, cât și copii și tineri talentați. Opera Comică pentru Copii își asumă inclusiv rolul de scenă de debut pentru tinerii care își termină studiile muzicale, oferindu-le acestora mediul propice pentru a-și manifesta creativitatea, talentul și cunoștințele din domeniul artelor spectacolului (soliști, instrumentiști, scenografi, regizori, coregrafi).

Pe lângă reprezentațiile din program, în care punem accent pe interactivitate, pe atmosfera creată în sala de spectacol și în afara ei, derulăm proiecte speciale, pentru a consolida și mai mult relația dintre public și scenă. Acestea includ Atelierele „Micul Artist” (cor, balet, actorie, dans contemporan, zumba, benzi desenate, oratorie, step, comunicare, fotografie, astronomie, scriere creativă, ceramică, dezbateri, filosofie și multe altele), tururile ghidate „În Spatele Cortinei”, Concertele Lecție, precum și evenimente speciale, cum e “Noaptea Muzeelor”, „Noaptea Vrăjitoarelor” și „Noaptea Carnavalului”.

Festivalul Opera Copiilor
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Opera Comică pentru Copii organizează anual Festivalul “Opera Copiilor”, oferind spectacole în premieră și activități în aer liber pentru întreaga familie.
https://www.youtube.com/watch?v=9uaqiuDGdOU

Festivalul Poveste de Crăciun
Finalul anului este un prilej de bucurie, iar Opera Comică pentru Copii accentuează magia sărbătorilor de iarnă printr-o serie de activități care culminează cu spectacolul-eveniment “Poveste de Crăciun”.
https://www.youtube.com/watch?v=IyUHKwsxh9w

Festivalul Enescu pentru Copii
O dată la doi ani, Festivalul Enescu pentru Copii prezintă, într-un format adaptat înțelegerii micilor melomani, programe din concertele Festivalului Internațional George Enescu, eveniment căruia îi este asociat.
https://www.youtube.com/watch?v=XGGfr3-98ZY

Opera Comică pentru Copii organizează, la sediul din Calea Giulești, nr.16, concursul „Bucharest Dance Competition”. Acesta se adresează copiilor care frecventează cercurile de coregrafie din cluburi şi palate ale copiilor, şcoli particulare de dans, precum şi şcoli/licee vocaţionale din România și din străinătate.