BERLIN. Ateliere creative pentru copii, în română și germană

Copiii și adolescenții au posibilitatea în acest sfârșit de săptămână să se ocupe cu experimentul artistic în stil Dada, atât în limba română (sâmbătă), cât și în limba germană (duminică). ️Evenimentul se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani și va fi coordonat de către Raluca Butincu Betea și Daniela Duca.

Atelierele sunt gratuite, în limita locurilor disponibile. Pot participa maxim 8 copii la fiecare atelier.

Unde: Galeria Institutului Cultural Român din Berlin, Reinhardtstr. 14 10117

Când: sâmbătă, 13 noiembrie 2021, orele 11.00-13.00 (în limba română) și duminică, 14 noiembrie 2021, 11.00-13.00 (în limba germană).


„Dada e un soare / Dada e un ou / Dada e polițistul polițistului“. Atelierele creative le oferă copiilor posibilitatea de a experimenta cu tehnici vizuale și literare de inspirație dadaistă. Copiii vor lucra individual sau colectiv, încercând diverse „acțiuni Dada” și experimente poetice. Vom crea poeme, prin care copiii descoperă potențialul unei neașteptate și amuzante întâlniri între text și imagine. Imaginea devine text, iar textul,  imagine.

Inspirați de colajele DADA ale unor artiști precum Tristan Tzara și Hanna Höch, revistele vechi de tot felul vor fi reciclate și vor prinde o altă viață.

Evenimentele sunt organizate de Koopkultur e.V. în colaborare cu Institutul Cultural Român Berlin.