Ateliere de improvizație și spectacol demonstrativ cu actorul Marius Florea Vizante la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Teatrul „Alexei Mateevici”, organizează o serie de ateliere de improvizație, urmate de un spectacol, într-un proiect coordonat de Marius Florea Vizante sub genericul „Impro-viziuni”. Proiectul, aflat sub egida MoldArte, se desfășoară până pe data de 29 iunie 2023 la Teatrul „Alexei Mateevici” din Chișinău.

Proiectul „Impro-viziuni” propus de actorul Marius Florea Vizante se bazează pe experiența acumulată în timpul antrenamentelor și al spectacolelor de improvizație, dar și pe studiul lucrărilor „Improvizația și teatrul” de Keith Johnstone și „IMPROV - noțiuni de bază și exerciții” de Dragoș Muscalu.

Prin natura ludică și a posibilităților infinite de expresie și de conținut „Impro-viziuni” va aduce beneficii în antrenarea profesională a actorilor (corporal, de expresie, de creativitate), va impulsiona lărgirea cunoștințelor de limbă și, nu în ultimul rând, prin caracterul interactiv al spectacolelor, va crea legături mult mai profunde între trupa de actori și spectatori.

De asemenea, datorită formelor unice izvorâte din jocurile de improvizație, spectacolele vor avea caracter de unicitate, prilejuind de fiecare dată reprezentații inedite, astfel că spectatorii vor avea ocazia de a participa la fiecare reprezentație ca la o nouă premieră.