Actorului Emil Boroghină i se va conferi, la Chişinău, titlul de Doctor Honoris Causa

Actorului Emil Boroghina i se va conferi, la Chisinau, titlul de Doctor Honoris Causa Actorului Emil Boroghina i se va conferi, la Chisinau, titlul de Doctor Honoris Causa Actorului Emil Boroghina i se va conferi, la Chisinau, titlul de Doctor Honoris Causa

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează, în perioada 21 - 24 martie 2017, o serie de activităţi susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină, director fondator al Festivalului International Shakespeare. Programul este constituit din recitalurile: „Recitindu-l pe Eminescu… LA STEAUA CARE-A RĂSĂRIT”, prezentat cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei şi OVIDIU - TRISTELE ŞI PONTICELE, dedicat împlinirii a 2000 de ani de la moartea la Tomis a lui Publius Ovidius Naso. Ambele spectacole vor fi prezentate pe scena Teatrului National „SATIRICUS I. L. Caragiale”, din Chişinău în zilele de 21 şi respectiv 22 martie, ora 18.00.

Miercuri, 22 martie, ora 10.00, actorul Emil Boroghină va avea o întâlnire cu studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans de la AMTAP, în cadrul căreia va vorbi despre teatrul contemporan, despre Festivalul Internaţional Shakespeare, fondat în 1994 şi considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din lume. În aceeaşi zi, în cadrul şedinţei solemne a Senatului Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, domnului Emil Boroghină i se va conferi titlul DOCTOR HONORIS CAUSA.

În zilele de 23 şi 24 martie, începând cu ora 10.00, Emil Boroghină va susţine două master-class-uri de interpretare a poeziei româneşti culte şi populare pentru studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans.

Accesul la toate evenimentele este liber.

Organizatori: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Partener media: TVR Moldova, Radio Chişinău