Ziua Europeană a Limbilor (European Day of Languages) la Hanoi

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, a avut loc sărbătorirea celei de-a zecea ediții a Zilei Limbilor Europene (European Day of Languages) în Vietnam.

România a participat la eveniment prin misiunea diplomatică de la Hanoi, alături de Institutul Goethe, Institutul Francez, British Council, misiunile diplomatice ale IT, PL, ES și Delegației Wallonia – Bruxelles, sub coordonarea clusterului EUNIC Vietnam. Ediția din acest an a constituit o premieră pentru toate Statele Membre UE participante, întrucât a fost organizată în format virtual, pe platforma Gather Town și o dublă premieră pentru Ambasada României în R.S. Vietnam, fiind prima ediție la care România participă.

Programul evenimentului a inclus patru sesiuni a câte 15-18 minute fiecare, de familiarizare cu noțiuni generale ale limbii române, de civilizație și cultură românească. În „sala virtuală” a României au participat 25 de cetățeni vietnamezi, în marea lor majoritate tineri, care au avut întrebări referitoare la cuvinte și expresii românești și au dorit să cunoască dacă ambasada oferă cursuri de limba română. Numărul total de participanți la toate sesiunile de limbi străine incluse în program a fost de 275 (160 persoane în cursul dimineții și 105 persoane după-masa).

Participarea misiunii la acest eveniment este parte a acțiunilor incluse în Planul de acțiuni al Ambasadei pentru 2021, care urmăresc promovarea unei mai bune cunoașteri a culturii, limbii, tradițiilor românești.

Evenimentul a fost promovat în avans de Ambasada României la Hanoi, atât pe website-ul propriu, cât și pe paginile de FB ale consulului onorific al României din orașul Ho Chi Minh și ale Asociației de prietenie România-Vietnam.

De asemenea, presa locală a publicat un articol pe una dintre platformele digitale ale Vietnam News Agency (VNA), la: https://en.vietnamplus.vn/10th-european-day-of-languages-to-be-held-virtually/211880.vnp