Turneu internațional al Orchestrei Române de Tineret - Conferință de presă

joi, 9 iulie 2015, la ora 14.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38), va avea loc o conferință de presă pe tema turneului pe care Orchestra Română de Tineret, dirijată de maestrul Cristian Mandeal, îl va susține, în perioada 18 iulie – 28 octombrie 2015, cu sprijinul ICR, în Italia, Franța, Austria și Germania.
La conferință vor fi prezenți Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, și Marin Cazacu, manager al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română“.
Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii – Serafim Antropov“ . Membrii săi, marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni tineri muzicieni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de maestrul Cristian Mandeal. Membră din 2011 a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Începând din 2011 a fost constant prezentă în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“, în a cărui deschidere va concerta în acest an, pe 30 august, la Sala Mare a Palatului. În anii 2012 și 2014 a triumfat la Festivalul Internațional al orchestrelor de tineret Young Euro Classics de la Berlin. Orchestra Română de Tineret a susținut concerte în săli precum Santa Cecilia din Roma, Konzerthaus sau Berliner Philarmonik din Berlin, fiind prima orchestră românească prezentă în acest spațiu celebru.