TEL AVIV. România participă la sezonul 2 al seriei de podcast-uri „Voices of Europe", organizată de clusterul EUNIC Israel

Participarea României la a doua ediție a proiectului „Voices of Europe“, eveniment internațional, organizat în colaborare cu Delegația UE în Israel și cotidianul israelian de mare tiraj Haaretz, este susținută de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, sub egida EUNIC Israel. Prima ediție a proiectului s-a desfășurat în 2020 și s-a bucurat de un public de aprox. 12000 de ascultători din Israel, SUA și Marea Britanie.Țările participante la sezonul al doilea al proiectului sunt: Franța, Germania, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Austria. Acesta va cuprinde o serie de 8-10 episoade audio în limbile engleză și ebraică, pe teme de actualitate pentru publicul israelian și nu numai, cum ar fi: viitorul sectorului cultural în actualul context, problemele ecologice și de protecția mediului, rolul femeilor în domeniul științei, geopolitica și transformările socio-politice în perioada recentă la nivel global și european. Podcast-urile ediției din acest an au fost înregistrate în perioada 5-20 martie 2021 și vor fi difuzate în perioada 25 martie – 6 aprilie 2021 online, pe platformele Haaretz, Spotify și IStore. Curatorul proiectului, Oren Nahari, cunoscut analist politic și prezentator TV israelian, va modera discuțiile cu invitații europeni și israelieni, figuri proeminente din domeniul sociologiei șialștiințelor politice.

Invitatul român care va participa în seria de podcast-uri EUNIC Israel-Haaretz, sub genericul „Voices of Europe” este Dr. Iulian Fota, directorul Institutului Diplomatic Român. Prin implicarea în acest demers cultural comun, ICR Tel Aviv și-a propus să continue politica de promovare a unor specialiști români de prestigiu în domeniul sociologiei și al științelor politice, oferind o vizibilitate mai bună cercetării, inițiativelor și proiectelor românești în context internațional.

Proiectul „Voices of Europe“reprezintă cel mai amplu proiect al Clusterului EUNIC Israel pe anul 2021. Acesta a beneficiat de sprijin financiar din partea EUNIC Global din Bruxelles, după obținerea unui grant în cadrul celei mai recente sesiuni de finanțare EUNIC Cluster Fund.