Simpozion internațional și workshop academic despre film, arte vizuale și audio-vizuale organizat de Academia de Artă Bezalel și Muzeul de Artă Petach Tikva. Invitat special: cineastul Andrei Ujică

În zilele de 15 și 16 ianuarie 2014, Muzeul de Artă din Petach Tikva și Academia de Artă și Design Bezalel, cu sprijinul ICR Tel Aviv, organizează un simpozion internațional despre film, arte vizuale și audio-vizuale. Invitatul special al simpozionului este cineastul Andrei Ujică.
Simpozionul va avea loc în limbile ebraică și engleză și va fi deschis pentru publicul larg. În spațiul muzeului vor fi proiectate o serie de lucrări de artă video de Cyprian Gaillard, Joshua Oppenheimer, Avner Faingulernt, Lior Waterman, Elisheva Levy, Shay-lee Uziel și alții.
Alți participanți importanți:
• Dr. Raphael Zagury Orly – șeful programului de masterat (MFA) al Academiei de Artă și Design Bezalel
• Dr. Joseph Cohen – UCD Dublin
• Dr. Haim Yacobi, an architect that specializes in urban-political geography, and the Head of the MA Program in Urban Design in Bezalel
• Seth Anziska – doctorand al Universității Columbia, secția Istorie
• Yael Padan, architect
• Hagit Keisar, curator și istoric specializat în arta video

În paralel cu simpozionul va fi organizat un workshop dedicat specialiștilor și mediului academic/universitar. Din România a fost invitat cineastul Andrei Ujică.
Andrei Ujică s-a născut în 1951 la Timișoara. Cu o pregătire filologică, Andrei Ujică se îndreaptă spre cinematografie după 1990. Filmografia sa cuprinde producții precum „Videogramele unei revoluții” (1992), „Out of the Present” (1999) și „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” (2010). Mai multe detalii despre Andrei Ujică: http://andrei-ujica.com/.
Muzeul de Artă din Petach Tikva (http://www.petachtikvamuseum.com/en/) este unul dintre cele mai active și mai vizibile muzee israeliene, inclusiv în mediile internaționale. Instituția organizează proiecte cu artiști și curatori de prestigiu internațional, dintre care amintim: Doreet LeVitte Harten, Etti Abergel, Thomas Ruff, Wolfgang Tillmans.
Academia de Artă și Design Bezalel (http://www.bezalel.ac.il/en/) este cea mai mare instituție de învățământ superior artistic din Israel, printre absolvenți numărându-se artiști ca Adi Nes, Micha Ulman sau Sigalit Landau.


Invitație Comnicat de presă (limba română)