Sequel la Festivalul Filmului European: "Konyec", preferatul publicului la FFE 2008, proiectat la IC

Miercuri, 25 iunie, de la ora 20.00, la sediul Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va fi proiectat filmul Konyec (Ungaria, 2006), în regia lui Gábor Rohonyi. Cinefilii din Bucureşti vor avea astfel ocazia să (re)vadă producţia care a obţinut Premiului Publicului la Festivalul Filmului European 2008. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Centrul Cultural al Republicii Ungare. Filmul va fi prezentat de criticul Alex. Leo Şerban. 
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Konyec
Ungaria, 2006
105 minute 

Comedie 

Regia: Gábor Rohonyi
Scenariul: Balász Lovas
Cu: Keres Emil, Földi Teri, Schell Judit, Schmied Zoltán 

O comedie cu cei mai adorabili tâlhari pensionari din istoria cinematografiei. 
Povestea de dragoste dintre Emil şi Hedi a început în urmă cu 50 de ani, în podul unui conac. Dacă la început duc o viaţă monotonă şi lipsită de emoţii, liniştea singurătăţii le este brust perturbată de perceptorii care sună la uşă pentru recuperarea datoriilor. Aşa că Emil, trecut de 70 de ani, o ia din loc în căutarea unor câştiguri rapide. Amabil şi calm, jefuieşte primul oficiu poştal care-i iese în cale. Următoarea ţintă este o staţie de benzină, dar deja are un cuplu de detectivi pe urmele lui.

Gábor Rohonyi
(n.1966) şi-a început cariera ca proiecţionist, apoi a fost asistent de regie. Filmul Konyec, debutul său în lung metraj, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun film şi Premiul publicului la Săptămâna filmului maghiar, 2007.