Prima ediție a festivalului BUZZ Kammermusikfestival, organizată cu sprijinul ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena susține organizarea primei ediții a festivalului BUZZ Kammermusikfestival, care se desfășoară în perioada 25 - 28 aprilie 2024, în localitatea Obertrum am See. Festivalul va consta în concerte camerale, ateliere pentru copii și tineri din școala primară, concerte pop-up și expoziții de artă contemporană.

Program:

Joi, 25 aprilie, ora 10.00, școala primară Obertrumatelier pentru elevi cu muzicieni din cadrul festivalului de muzică de cameră BUZZ

Joi, 25 aprilie, ora 19:00, Alte Gärhallen: vernisaj cu artista Bianca Hațeganu Kerschner,

Vineri, 26 aprilie, ora 19:30, Biserica parohială: concertul de deschidere Spre rădăcini.Programul concertului de deschidere orbitează în jurul unor compoziții muzicale cu influențe folcloristice. În cadrul acestui concert va fi auzit și minunatul Aubade pentru vioară, violă și violoncel, un opus semnat de George Enescu.

Program: Johannes Brahms – Trei Dansuri Ungare și György Ligeti – Trei Dansuri de Nuntă (Roxana Circiu, Pian, Andrei Gologan, Pian)

Witold Lutosławski - din Bucolice: 1. Allegro vivace, Jörg Widmann - din 25 de Duete: XXI. Vals Bavarez, Béla Bartók - din 44 de Duete: Nr. 35, George Enescu - Aubade (Irène Duval, Vioară, Karolina Errera, Violă, Florian Schmidt-Bartha, Violoncel)

Joseph Haydn - Trio pentru Pian Nr. 35, în Sol Major, Hob. XV: 25 (Irène Duval, Vioară, Florian Schmidt-Bartha, Violoncel, Andrei Gologan, Pian)

Antonín Dvořák - Două Legende (Roxana Circiu, Pian, Andrei Gologan, Pian)

Josef Suk - Cvartet pentru Pianîn la minor, Op. 1 (Irène Duval, Vioară, Karolina Errera, Violă, Florian Schmidt-Bartha, Violoncel, Andrei Gologan, Pian)

Vineri, 26 aprilie, ora 21:30, Bierkeller Trumer: concertul After Hours

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11:00, diferite locații: ferma organică Joglbauer, capela Zum Guten Hirten, azilul de bătrâni Jakobus Haus, fabrica de bere Trume:concerte Pop-Up de mici dimensiuni în locuri neconvenționale din Obertrum și din împrejurimi

Duminică, 28 aprilie, ora 17:00, Biserica parohială: concert Destination Hollywood: lucrări ale compozitorilor americani și ale compozitorilor care au emigrat la Hollywood, urmat de poezie de jazz cu actorul american Darian Worrell.

Program: Alexandre Tansman - Selecție din Suita-Divertisment (Irène Duval, vioară; Karolina Errera, violă; Florian Schmidt-Bartha, violoncel; Andrei Gologan, pian)

Erich Wolfgang Korngold - Uvertura Dramatică, Op. 4 (aranj. Ferdinand Rebay) (Roxana Circiu, pian; Andrei Gologan, pian)

George Gershwin - Trei Preludii (aranj. Jascha Heifetz) (Irène Duval, vioară; Andrei Gologan, pian)

George Gershwin - Suită din Porgy and Bess (aranj. Boris Mersson) (Irène Duval, vioară; Karolina Errera, violă; Florian Schmidt-Bartha, violoncel; Andrei Gologan, pian)

Pianistul Andrei Gologan se distinge pe scena internațională prin rafinamentul și profunzimea interpretărilor sale, fascinând publicul cu o paletă sonoră unică. Andrei a fost caracterizat de presa internațională ca fiind „un poet al pianului” (Süddeutsche Zeitung) cu „o varietate bogată de sonorități” și cu o „tehnică briliantă” (General-Anzeiger Bonn). Remarcându-se încă din timpul studiilor de la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Andrei a fost invitat de legendarul pianist Sir András Schiff să susțină în cadrul renumitului program Building Bridges o serie de recitaluri-debu în săli importante precum Konzerthaus din Berlin, deSingel din Antwerp sau Beethovenhaus din Bonn. Criticile elogioase au condus la invitații din partea mai multor festivaluri europene prestigioase, precum Schleswig-Holstein Festival, Heidelberger Frühling sau Mozartwoche din Salzburg. Apariții în Wigmore Hall din Londra, Herkulessaal din München sau, la invitația maestrului Daniel Barenboim, Pierre Boulez Saal din Berlin îi încununează palmaresul bogat.Laureat al concursurilor internaționale Vladimir Horowitz din Kiev, Piano Campus din Paris și Sigismund Thalberg din Napoli, Andrei Gologan colaborează în calitate de solist cu orchestre precum Camerata Salzburg, Orchestra Filarmonică din Kiev sau Orchestra de Cameră Sándor Végh.

Pianista și profesoara Roxana Ioana Cîrciu a câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale de pian. A câștigat Marele Premiu al „Concursului național de pian în memoria compozitorului Paul Constantinescu" la vârsta de 10 ani, învingând artiști mult mai mari. Roxana a obținut apoi premiul I la concursul internațional de pian „Rovere d'Oro" de la San Bartolomeo al Mare. În urma acestor succese, Roxana și-a făcut debutul orchestral la vârsta de 16 ani alături de Orchestra Filarmonicii Banatul, sub conducerea lui Cristian Florea, interpretând Concertul pentru pian nr. 3 op. 37 de L. van Beethoven. În anii care au urmat, Roxana a lucrat cu maestrul Gheorghe Costin și a fost invitată să susțină concerte în Germania și România. Alte spectacole au dus-o pe Roxana în România, Ungaria, Austria, Germania și Franța. Pasionată de muzică de cameră, Roxana a fondat un duo dinamic de pian cu pianistul Andrei Gologan. Împreună, ei prezintă programe care variază de la Mozart la Ravel și susțin în mod regulat concerte în locații internaționale, cum ar fi Abația Ossiach, Castelul Arenberg din Salzburg și Primăria din Viena. Roxana Ioana Circiu a fost instruită de numeroși profesori de renume.

Bilete aici.

© Florin Ghenade