Picturi, desene și asamblaje realizate de artista Anat Manor, expuse la ICR Tel Aviv

Expoziția intitulată „Mama Clara-Haya. Iubire, recunoștință, teamă de despărțire” a artistei israeliene de origine română Anat Manor va avea loc, în perioada 29 martie – 28 aprilie 2022, la sediul ICR Tel Aviv. Proiectul cuprinde picturi, desene și asamblaje realizate de artistă ca un tribut pentru mama ei, Clara Marcus, născută în România, la Târgu Ocna. Încărcate de referințe culturale și personale, lucrările vorbesc despre identitatea și viața familiei artistei, dorind să fie un act artistic de recunoștință și dragoste pentru mama ei și pentru viața sa de până acum.

Vernisajul expoziției, în limbile engleză și ebraică, va avea loc marți, 29 martie 2022, ora 18.00, la sediul ICR Tel Aviv, și va fi transmis prin livestreaming pe pagina de Facebook a instituției.

Anat Manor s-a născut în Israel, din părinți de origine română. A studiat arte vizuale în Israel și în Germania. Este cunoscută în special pentru proiectele foto-video, precum și pentru desenele și picturile conceptuale. În 2009, a absolvit cursurile de master la Universitatea de Artă din Berlin, cu proiectul intitulat „Art in Context”. În 2011 și 2013 a beneficiat de burse de creație și cercetare din partea ZURÜCKGEBEN Foundation Berlin. În 1995-1996 a beneficiat de bursa Schleswig-Holstein at Dr. Bamberger House and Jewish Museum, Rendsburg.În prezent, trăiește și lucrează la Berlin. Mai multe detalii despre artistă: http://anat-manor.net/en.

Expoziția este deschisă în perioada 29 martie – 28 aprilie 2022, la sediul ICR Tel Aviv (Bdul. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), de luni până joi, între orele 10.00 – 17.00, vineri între orele 10.00 – 14.00, precum și în timpul evenimentelor organizate la sediu în această perioadă.

În conformitate cu restricțiile actuale impuse de autoritățile locale, pentru participare va fi necesară respectarea regulilor de igienă și distanțare, precum și purtarea măștii.