Peste 1500 de spectatori au participat la a cincea ediţie a Festivalului Cinemascop

A cincea ediție a Festivalului Cinemascop din Eforie Sud, încheiată pe 7 august 2022, a oferit publicului selecții realizate de Goethe-Institut București, Institutul Polonez, Institutul Francez, Ambasada Suediei în România, Institutul Cultural Român și Centrul Ceh, organizator al festivalului, alături de EUNIC România.

Grădina de vară din Eforie Sud a fost vizitată, între 1 și 7 august, de peste 1500 de spectatori la proiecțiile de filme europene, 150 de copii la atelierele de creație. Totodată, 120 de persoane s-au bucurat de spectacolul de teatru „Ia mai zi ceva!”, organizat de Centrul Educațional de Arte Performative CEVA.

Copiii care au participat la ateliere de creație organizate în cadrul evenimentului au desenat, pictat, făcut colaje și modelat cu plastilină, dar au și învățat lucruri noi despre artă. Ceilalți vizitatori au putut afla mai multe despre arhitectura poloneză sau designul suedez din expozițiile „Polska Architecture” și „Sustain Able Voices”, oferite de Institutul Polonez și de Ambasada Suediei.

Aceste expoziții, precum și „Frenzyforia”, din whitecube-ul E T A J on Wheels din grădină, sunt parte din proiectul Eforie Colorat și pot fi vizitate până pe 4 septembrie, întregul proiect aducând o serie de peste 200 de evenimente menite să îmbogățească viața culturală a turiștilor și localnicilor din Eforie Sud.

„Ca de obicei, a fost o mare plăcere să petrecem întreaga săptămână la Cinemascop, în Eforie Sud. Simțim că suntem cel mai aproape de ceea ce își imagina Centrul Ceh atunci când a redeschis, în 2018, cinematograful abandonat. Acum este un adevărat centru cultural, cu program pe tot parcursul verii, iar spațiul a devenit mai bine pus la punct ca niciodată în acest an, cu angajamentul puternic al partenerului nostru local Eforie Colorat. Rețeaua largă de parteneri locali, naționali și internaționali este un element cheie pentru succesul întregului proiect”, a spus Robin Ujfaluši, directorul Centrului Ceh.

Organizatori: Centrul Ceh București, EUNIC România

Co-organizatori: Asociația Forumul Artelor Vizuale, Eforie Colorat, Primăria Orașului Eforie, RADEF România

Film Văzut de: Radio Guerrilla

Parteneri și colaboratori: Skoda, Koh-i-Noor, Comisia Europeană în România, Ambasada Republicii Cehe, Goethe-Institut București, Institutul Polonez, Institutul Francez, Ambasada Suediei în România, Institutul Cultural Român, Centrul Educațional de Arte Performative CEVA, Film UA Group, Pattern Media, E T A J on wheels, Edmond si Cosmos, Mirage MedSpa hotel, Hotel Anca, Hotel Mercur, Hotel MareMar, Hotel Fortuna, Hotel Jiul, Hotel Atlantis, Hotel Splendid, Complex Fortuna.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio Constanţa, Radio România Cultural, Radio Vacanța, AGERPRES, Revista Zeppelin, Liternet, Filme-Carti, Movie News, Igloo, Cuget Liber, Ziarul Metropolis, AaRC, Eforie Online