„O lume de culori și speranță pentru copiii din Ucraina”, expoziție de ouă de Paște la ICR Madrid

O expoziție de ouă de Paște pictate de copii români din Spania, în scop caritabil, în sprijinul refugiaților din Ucraina, va fi organizată de Ambasada României în Regatul Spaniei și Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Crucea Roșie Spania. Expoziția „O lume de culori și speranță pentru copiii din Ucraina” este deschisă în perioada 13-21 aprilie 2022, între orele 09.00 - 20.00, la sediul ICR Madrid (Plaza del Cordón No1, 28005, Madrid). În cadrul expoziției, miercuri, 13 aprilie, ora 18.00, va avea loc un atelier de pictat ouă, la sediul ICR Madrid, coordonat de Flavia Tomi și Camelia Dunaev. La atelierul demonstrativ, sunt invitați atât copiii și familiile din comunitatea românească, cât și publicul spaniol, pentru a afla mai multe despre tradițiile de Paște și motivele tradiționale românești folosite la încondeierea ouălor.

La eveniment, vor participa copiii de la cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR), Asociația Hispano-Română Salva, cu sediul în Madrid, și Asociația Povestea Abecedarului din Sevilla.

Copiii vor realiza ouă pictate prin diferite tehnici, folosind motive tradiționale românești și teme pascale cunoscute, pe parcursul a mai multor zile, în ateliere coordonate de asociațiile partenere, care sunt expuse în Galeria Institutului Cultural Român de la Madrid și vor fi puse la dispoziția publicului.

Fiecare vizitator își poate alege un ou pictat de copii și are oportunitatea de a contribui cu o donație liberă în contul pus la dispoziție de Crucea Roșie și deschis special pentru această inițiativă: https://www.stockcrowd.com/standard-c5897223-7e92-463e-aae6-7da8ccb59f2f (Ajutor umanitar Ucraina).

Sunt invitați la atelierul demonstrativ atât copiii și familiile din comunitatea românească, cât și publicul spaniol, pentru a afla mai multe despre tradițiile de Paște și motivele tradiționale românești folosite la încondeierea ouălor. Cu această ocazie, vor fi proiectate imagini cu ouă încondeiate și tradiții românești de Paște.