Ionel Haiduc, președintele Academiei Române, conferențiaza la ICR

Institutul Cultural Român continuă seria Conferințelor ICR, un proiect de stimulare a dialogului și de promovare a culturii. Miercuri, 24 aprilie 2013, de la ora 18.00, acad. Ionel Haiduc, președintele Academiei Române, va susține conferința cu titlul „Confluențe între științele naturii și științele umaniste”, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38, București.

Președinte al Academiei Române din 2006, profesor al Universității Babeș-Bolyai, chimist, acad. Ionel Haiduc este un om de știință care prin activitatea sa – ce numără peste 300 de lucrări de specialitate, dar și inițierea și dezvoltarea unui nou domeniu științific (chimia organometalică) –, a câștigat un prestigiu ce trece dicolo de granițele țării.

La întâlnirea organizată de ICR, cei interesați vor avea ocazia să cunoască o perspectivă nouă și provocatoare, aceea a omului de știință a cărui deschidere intelectuală depășește limitele tehnice ale specialității proprii pentru a ridica întrebări vii și a oferi răspunsuri inedite. Intrarea este liberă.

Conferințele ICR reprezintă o încercare de a promova excelența și diversitatea intelectuală printr-un ciclu de întâlniri lunare dintre publicul larg și o serie de personalități ale societății românești, oameni de cultură, profesori, autori și specialiști de prestigiu.