Ioana Stăncescu participă la «Noaptea Literaturii» din Paris

Ioana Stancescu participa la Noaptea Literaturii din Paris

A X-a ediție a «Nopții Literaturii», eveniment organizat de Forumul Institutelor Culturale Străine din Paris (FICEP), revine, în format inedit, la Centrul Cultural Irlandez (5 Rue des Irlandais, 75005) sâmbătă, 21 mai 2022, cu intrare gratuită, între orele 15.00 și 22.30.

Cu această ocazie, Institutul Cultural Român de la Paris susține participarea romancierei Ioana Stăncescu la eveniment, ce reunește într-un cadru festiv 20 de autori veniți din toată lumea. Începând cu ora 15.00, aceștia își întâlnesc publicul pentru a citi extrase din operele lor în limba în care au fost scrise sau în limba franceză, în cadrul unor lecturi „la ureche”, care se vor derula în capela din incinta Centrului Cultural Irlandez. Totodată, au loc întâlniri cu scriitorii, pe scena din curtea interioară, prezentarea romancierei Ioana Maria Stăncescu fiind prevăzută la ora 16.00. Aceasta va fi urmată de un moment de dedicații, apoi autoarea va fi la dispoziția publicului pentru „lecturi șoptite în ureche”.

Programul mai cuprinde vizite ale bibliotecii patrimoniale și ale bibliotecii Centrului Cultural Irlandez, posturi cu audio-lecturi, un punct de schimb de carte, pauze muzicale și un moment special, dedicat finalului «Nopții Literaturii».

Ioana Stăncescu este jurnalistă la Radio Romania International și romancieră. „Tot ce i-am promis tatălui meu” este primul său roman, datorită acestei prime apariții de succes a fost de fapt aleasă să reprezinte România la cea de-a 34-a ediție a Festivalului Primului Roman de la Chambery, în 2021. Publicat la editura Trei în 2020, „Tot ce i-am promis tatălui meu” este o narațiune care pendulează între amintirile fericite ale tinereții și prezentul necruțător al unei femei care suferă de cancer. Ea își revine treptat din boală și face pace cu trecutul său și cu cel al tatălui ei, al cărui vis era să locuiască la un moment dat în Franța. Romanul Ioanei Stăncescu va fi tradus în limba franceză.

Membru FICEP din 2002, Institutul Cultural Român de la Paris susține și promovează activitatea scriitorilor, artiștilor și a creatorilor români pe scena culturală cosmopolită a Parisului.