Infocarte.ro: 20 000 de titluri şi numărătoarea continuă

Singurul catalog Books in Print din România, Infocarte.ro (www.infocarte.ro) a ajuns la 20 000 de titluri. Books in Print are o tradiţie îndelungată în ţările occidentale, dar în Europa Centrală şi de Est e prezent în doar 4 ţări. În România Infocarte.ro este pus gratuit la dispoziţia cititorilor şi a editorilor, adresându-se în egală măsură publicului larg şi profesioniştilor din industria cărţii.

Dintre cele 20 000 de titluri, aproximativ 6000 sunt cărţi publicate de autori români, restul fiind traduceri – şi, deloc surprinzăror, numărul traducătorilor din baza de date este foarte mare: 3508. Cărţile de literatură reprezintă 42% din total, celelalte cărţi fiind din domeniul non-fiction. Şi, pentru că e sezonul vacanţelor, să spunem şi că pe site-ul www.infocarte.ro găsiţi informaţii despre 245 de cărţi de turism şi călătorii.

Lansat în martie 2010, cu 3200 de titluri, Infocarte.ro este un site care funcţionează ca un punct de întâlnire între cei care citesc, publică sau scriu despre cărţi, centralizând toate informaţiile despre titlurile publicate pe teritoriul României începând cu anul 2006.

Actualizat zilnic, Infocarte.ro oferă texte de prezentare a titlurilor şi autorilor redactate profesionist, linkuri către numeroase recenzii care să deschidă mai multe perspective asupra unui volum, ştiri inedite despre evenimente şi probleme de actualitate din piaţa de carte.

Săptămânal, newsletterul Infocarte.ro propune o sinteză a celor mai noi titluri apărute, precum şi ultimele recenzii, interviuri şi ştiri din presa românească şi internaţională.

Dragoş Dodu, redactorul-şef al site-ului, apreciază că „odată cu depăşirea acestui prag de 20 000 de titluri Infocarte.ro se afirmă ca un reper pentru toţi cei care au nevoie de informaţii obiective despre cărţi”.

Iniţiat la propunerea Asociaţiei Editorilor din România (AER), proiectul este sprijinit de fundaţia ERSTE din Viena, beneficiază de expertiza fundaţiei Central and East European Book Projects (CEEBP, Amsterdam) şi de cooperarea Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (CENNAC/ICR).