La cea de-a şasea ediţie a festivalului de film IndieLisboa, România va fi reprezentată de trei producţii, la trei secţiuni diferite: Boogie, de Radu Muntean, a fost inclus la secţiunea Cinema emergent-lung metraje, Cea mai fericită fată din lume, de Radu Jude va participa la secţiunea Competiţie Internaţională-lung metraje, iar Faţa Galbenă care Râde, de Constantin Popescu, a fost selectat pentru secţiunea Cinema emergent-scurt metraje.
Data şi locul proiecţiilor:
"Boogie"
24/04/2009, vineri, 21:45, City Classic 3 28/04/2009, marţi, 21:45, City Classic 3
01/05/2009, vineri, 15:30, City Classic 3
"Cea mai fericită fată din lume" (The Happiest Girl in the World)
01/05/2009, vineri, 21:45, Londres 1 24/04/2009, vineri, 23:59, Londres 1
"Faţa Galbenă care Râde" (The Yellow Smiley Face)
24/04/2009, vineri, 18:30, Londres 1 27/04/2009, luni, 21:15, Londres 2
Preţ Bilet Normal: 3,50 €
www.indielisboa.com/
"Boogie"
de Radu Muntean, România, 2008, 98'
Bogdan Ciocazanu (Dragoş Bucur), pleacă la mare într-o minivacanţă de 1 mai împreună cu soţia sa Smaranda (Anamaria Marinca) şi copilul lor în vârstă de 3 ani. Acolo se întâlneşte întâmplător cu cei mai buni prieteni din liceu: Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică). După masa de seară, servită pe terasa unui hotel care-i trezeşte amintiri din tinereţe, Bogdan, sau Boogie, cum îi spun prietenii, se vede prins între obligaţiile de familie şi tentaţia de a retrăi o seară ca în vremurile bune, când viaţa părea simplă şi frumoasă. Acum însă lucrurile s-au schimbat, diferenţele dintre ei s-au mărit, iar prietenia nu mai poate fi o relaţie care se bazează doar pe gusturi comune la femei, băutură şi echipe de fotbal.
"Cea mai fericită fată din lume" (The Happiest Girl in the World)
de Radu Jude, România, 2009, 100'
Delia, o fată de 18 ani, este norocoasa câştigatoare a unei campanii de promovare organizată de o companie producătoare de băuturi răcoritoare: cu doar trei etichete de pe sticlele de suc, Delia a câştigat o maşină foarte scumpă. Fericita câştigătoare, însoţită de părinţii ei, va trebui să pornească spre capitală pentru a filma o reclamă care s-o arate pe Delia tării întregi, drept dovadă că toata campania a fost reală. Pe drumul spre Bucureşti, în familie se iscă un conflict: parinţii vor să vândă maşina pentru a deschide o mică afacere, pe când fata ar vrea s-o păstreze. O multime de probleme apar şi în timpul filmărilor, dar sfârşitul este fericit. Sau, cel putin, toţi par multumiţi de ceea ce au primit. Filmul, bazat pe o întâmplare reală, este o tragicomedie despre oameni obişnuiţi în circumstanţe neobişnuite, despre legăturile de familie şi ceea ce se află în spatele lor.
"Faţa Galbenă care Râde" (The Yellow Smiley Face)
de Constantin Popescu, România, 2008, 15'
Faţa galbenă care râde este o comedie emoţionantă despre doi părinţi, total necunoscători când vine vorba de calculatoare, care încearcă să comunice prin Yahoo Messenger cu fiul lor, ce se află în America. Premiza de la care porneşte scenariul e nevoia de comunicare. În cazul de faţă, această nevoie învinge temeri şi apropie persoane aflate la mii de kilometri distanţă.