„Impresii din pandemie”, expoziție de fotografie la Tel Aviv

Expoziția artistei israeliene de origine română Nurit Benyovit, „Impresii din pandemie”, din perioada 8 februarie – 4 martie 2022, găzduită de reprezentanța de la Tel Aviv, este un proiect artistic ce conține 45 de fotografii, imprimate pe kappa, de diverse dimensiuni, un tablou de dimensiuni mari, cărora li se adaugă patru tablouri și o serie de 15 piese de piatră, de dimensiuni mici. Majoritatea lucrărilor înfățișează peisaje din natură și scene urbane.

Vernisajul a fost difuzat online, joi, 10 februarie 2022, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv - https://www.facebook.com/icr.telaviv/. Expoziția este deschisă la ICR Tel Aviv de luni până joi între orele 09:30 - 17:00, vineri între orele 09:30 – 14:00, precum și în timpul evenimentelor organizate la sediu în această perioadă.

Nurit Benyovits s-a născut în Israel, având părinți originari din România. Vorbește limba română și a vizitat România în trecut, bucurându-se de priveliștile spectaculoase. Deși nu are o pregătire academică în domeniul artelor, a fost întotdeauna pasionată de artele vizuale și a urmat un curs la Seminarul Kibbutzim, unde a obținut o diplomă în domeniul artelor, predării și creației. Expoziția găzduită de ICR Tel Aviv nu este doar prima sa expoziție solo, ci și prima dată când lucrările sale, realizate în diferite medii – fotografie, pictură, sculptură – sunt expuse public. Fotografia rămâne totuși hobby-ul său preferat, iar accentul este pus mai ales pe fotografia peisagistică. Lucrările expuse au fost create în perioada de lockdown (din Israel), când artista a profitat de timpul liber pentru a observa natura magică și spectaculoasă. Astfel, a fotografiat copaci, flori, animale și păsări, bălți, obiecte și diverse situații pe care le-a surprins ulterior în fotografii de artă.