ICR Stockholm - "o injecţie de cultură"

"ICR Stockholm – o injecţie de cultură". Comparaţia aparţine ziarului Dagens Nyheter, cel mai mare cotidian din Suedia, care, în clasamentul de sfârşit de an, plasează ICR Stockholm printre eroii care au dat dinamism, culoare şi prospeţime oraşului Stockholm în anul 2009.

Institutul este declarat ca fiind o injecţie de cultură şi cel mai minunat lucru care s-a întâmplat pe Skeppsbron [bulevardul pe care se află sediul institutului] de la deschiderea clubului Reisen încoace. O încercare extrem de reuşită – şi pentru care noi, cei din Stockholm, îi suntem recunoscători – de a reliefa profilul cultural al unei naţiuni. Programele ICR Stockholm sunt aproape prea bune: expoziţiile, lecturile, dezbaterile sunt relevante chiar şi atunci când nu numai ţara ca atare este în prim plan.

ICR Stockholm este singurul institut cultural străin şi totodată singurul actor cultural ne-suedez prezent în clasament. Acesta cuprinde teatre, galerii de artă, cinematografe, cluburi, oameni de cultură, sportivi, multe dintre nume reprezentând parteneri ai institutului sau participanţi la programele acestuia: teatrul Dramalabbet, târgul de artă Supermarket, galeria de artă Färgfabriken, cinematograful Bio Rio, Kristina Lugn, scriitor şi membru al Academiei Suedeze, sau Marie-Louise Ekman, artist şi director al Teatrului Dramatic Regal.

Persoană de contact: Eva Leonte, tel +46 8-20 74 06, email: eva.leonte@rkis.se.