Filmul „Otto Barbarul”, proiectat în cadrul Festivalului Filmului Francofon de la Madrid

În cadrul evenimentelor prilejuite de Luna Francofoniei și de împlinirea a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), ICR Madrid, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, susține proiecția filmului „Otto Barbarulˮ, regia Ruxandra Ghițescu, coproducție româno-belgiană din anul 2020, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Filmului Francofon de la Madrid.

Pelicula va putea fi vizionată vineri, 17 martie 2023, ora locală 21.00, la Cineteca de Madrid (Centrul Matadero). Participarea cu un nou film românesc la Festivalul Filmului Francofon de la Madrid face parte din strategia reprezentanței de la Madrid de a promova cinematografia românească și regizorii români în Spania, o țară care apreciază foarte mult filmul românesc și unde peliculele românești recente au câștigat premii importante. În plus, participarea ICR Madrid la manifestările dedicate Lunii Francofoniei în general și la Festivalul Filmului Francofon în particular a devenit o tradiție, existând un parteneriat solid cu Alliance Française de Madrid și cu Cinemateca din Madrid, principalii organizatori ai Festivalului.

La Festivalul Filmului Francofon de anul acesta sunt prezente 11 producții de pe trei continente (Africa, America și Europa), acoperind genuri precum documentar, dramă, comedie și desen animat, cu un pronunțat accent pe tineri și problemele acestora. Direcția artistică este asigurată de Alain Lefebvre și Carmen Mata Barreiro. Intrarea este gratuită.

O a doua proiecție a filmului „Otto Barbarulˮ va avea loc joi, 30 martie 2023, ora 20.00, la Teatrul Zornotza Aretoa, în localitatea Amorebieta-Etxano, din Țara Bascilor, tot în cadrul manifestărilor prilejuite de Luna Francofoniei. Evenimentul „Francofonia viitorului: educație și dezvoltarea durabilăˮ este organizat de ICR Madrid, în colaborare cu Consulatul General al României la Bilbao.La eveniment maiparticipă Consulatul General al Franței la Bilbaoși Institutul Francez din Bilbao,peliculele propuse urmând să fie proiectate în perioada 16-30 martie. Intrarea este gratuită. Mai multe detalii: https://sarrerakzornotzaaretoa.com/es/bravo/otto-the-barbarian/