Expoziție 'Jubiliară 50/30 ani' - Serge Vasilendiuc

Uniunea Artiștilor Plastici din Polonia Filiala din Cracovia împreună cu Institutul Cultural Român din Varșovia invită publicul interesat la expoziția 'Jubiliară 50/30 ani' - Serge Vasilendiuc. Deschiderea oficială a expoziției are loc vineri, 25 martie 2022, ora 18.00, la sediul Galeriei UAPP 'Pryzmat', str. Łobzowska nr. 3 din Cracovia.

Expoziția va fi deschisă între 24 martie și 7 aprilie 2022.

Serge Vasilendiuc este absolvent al Colegiului de Arte Plastice din Chișinău şi al Academiei de Arte din Iași. Doctor la Institutul de Artă al Universității Pedagogice din Cracovia. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Interjudețeană Cluj - Bistrița, al UAP din Olomouc, Cehia și al UAP din Polonia, Filiala din Cracovia. Fondator al grupului polono-român de artiști „KRoma”. Este deținătorul numeroaselor premii în domeniul artelor vizuale. Expune în galerii și muzee de artă. A realizat nenumărate expoziții personale și individuale, a participat la peste 100 de expoziții colective și de grup în țară și străinătate. Artistul este prezent cu lucrări în colecții de stat și publice din România, Polonia, Cehia, Ungaria şi în numeroase colecții particulare din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Israel, Grecia.

Galeria ZPAP "Pryzmat" este considerată "Kilometrul Zero" al spațiilor expoziționale artistice din Polonia, UAPP a fost înființată prima dată la Cracovia în martie 1911.