Eveniment de artă contemporană la Istanbul: vernisarea expoziției „Suflete înrădăcinate/Köklü Ruhlar”

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, în colaborare cu Centrul Cultural Cemil Candaș, organizează expoziția de artă contemporană, denumită „Suflete înrădăcinate / Köklü Ruhlar”, semnată de Ioana Tiron Tezçakın.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 28 martie – 2 aprilie 2023, între orele 10:00 -17:00, iar vernisajul va avea loc, în data de 28 martie 2023, începând cu orele 17:00, la sediul centrului cultural din Bulevardul Halaskargazi nr.168.

În cadrul acestui eveniment cultural, vor fi expuse mai multe lucrări, realizate în acrilic, folosind tehnică mixtă - colaj și, având ca temă artistică – întoarcerea în lumea copilăriei. Astfel, autoarea expoziției, stabilită în Istanbul, nu uită locurile natale, cu obiceiurile și tradițiile satului românesc, pe care le oglindește cu talent și expresivitate artistică.

Ioana Tiron Tezçakın (n. 1973, în România) a absolvit Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar, între anii 2018-2020, a urmat cursurile de artă contemporană și de istorie a artei susținute de reputatul istoric și critic de artă turc Nazlı Pektaş de la Facultatea de Arte, din cadrul Universității Marmara din Istanbul. Artista plastică avernisatla Sanat Galerisi Memorial,expoziția de artă contemporană „Suflete migratoare/ Göçmen Ruhlar”(2022), iar la Galeria de Artă Anadolu, expoziția „Suflete migratoare/Göçmen Ruhlar” (2023).

Organizarea prezentei expoziții de artă contemporană contribuie la promovarea creativității românești și, totodată, la promovarea unui artist vizual, de origine română, valorificândpotențialul de imagine pentru relațiile culturale dintre cele două țări.