EUNIC Yearbook 2011: Europe's Foreign Cultural Relations

Culture Report - EUNIC YearBook 2011 își propune să identifice liantul care conferă stabilitate alianțelor europene.

Cum poate Europa să releve ce reprezintă?

Cum poate Europa să demonstreze că nu se limitează la cuvinte și trece la acțiune?

Care sunt avantajele unei politici externe comune a Europei în domeniul cultural?

Și cum poate beneficia Europa de capacitățile ei specifice?

30 de autori din 20 de țări răspund la aceste întrebări în noua ediție Culture Report. Pentru autorul chinez Yang Lian vechiul continent rămâne centrul universului, Reem Kassem își pune mari speranțe în institutele culturale europene din Egipt, iar Horia-Roman Patapievici este cucerit de concertul culturilor europene.


The Culture Report Progress Europe este publicat de Institutul pentru Relații Culturale Externe (ifa) și Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană (EUNIC). Cea de-a patra ediție a anuarului apare pentru prima oară ca raport anual EUNIC, organizația institutelor culturale europene care a marcat, în momentul înființării ei în 2006, un nou început în diplomația și relațiile culturale internaționale. Cei 2000 de sateliți de pe tot cuprinsul lumii ai organizațiilor membre EUNIC din peste 130 de țări oferă un potențial extraordinar pentru implicarea culturală externă a Europei.

Printre partenerii EUNIC se numără Fundația Robert Bosch, Consiliul Britanic, Culture Ireland și Fundația Calouste Gulbenkian din Portugalia. A patra ediție e disponibilă în limbile germană, engleză și portugheză.

Prima ediție furnizează o cuprinzătoare trecere în revistă a relațiilor culturale europene. Media în Europa este tema celei de-a doua ediții. Ediția a patra tratează rolul literaturii în Europa și piața editorială europeană.

Culture Report Progress Europe este editată de Institut für Auslandsbeziehungen (ifa) și EUNIC. Parteneri: Fundația Robert Bosch, Consiliul Britanic, Culture Ireland, Fundația Calouste Gulbenkian din Portugalia.