EUNIC. Poeta Lena Chilari, la Festivalul de poezie scandată „Spoke'n'Word”

Ediția a XVII-a a Festivalului de poezie scandată „Spoke'n'Word” va avea loc vineri, 15 octombrie, la Varșovia. Desfășurat sub titlul „Na szale”/ „On the edge”, Festivalul va aduce împreună slammeri din nouă țări europene: Austria, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia și România.

România este reprezentată de tânăra poetă Lena Chilari. Lena Chilari s-a născut în 1995 în satul Pepeni, raionul Sîngerei, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Litere din Cluj. A publicat în revistele Steaua, Echinox şi pe platformele literare „O mie de semne”, „Fabrica de poezie”, „Noise Poetry”. La finalul lui 2020, Lena Chilari a debutat cu volumul „o cană de noviciok la bătrânețe”, apărut la editura Tracus Arte, volum desemnat câștigător al premiului „Regele Dimineții” în cadrul concursului de debut în poezie „Alexandru Mușina”, ediția a șaptea.

Participanții la Festival vor crea un spectacol din creațiile proprii sub îndrumarea curatoarei Natalia Malek, dezbătând, sub forma poeziei scandate, situații actuale cu care se confruntă societățile de pretutindeni: ieșirea din situațiile confortabile cunoscute, provocare căreia atât artiștii, dar și oamenii obișnuiți, trebuie să îi facă față. Ediția acestui an vrea să se constituie într-o platformă de solidaritate cu cei ale căror vieți suferă schimbări majore.