Din motive independente de noi, evenimentul de azi „De-ar fi mijloace” – recital de poezie susținut de Constantin Chiriac este amânat pentru o dată ulterioară.
Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza, în data de 28 noiembrie 2022, recitalul de poezie intitulat „De-ar fi mijloace”, în interpretarea lui Constantin Chiriac. Evenimentul, în limba română, va avea loc de la ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv. Recitalul are la bază opera marelui poet român, Mihai Eminescu, şi aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine și cu ceilalți. Un spectacol despre viaţă, moarte, destin, creație şi, mai ales, despre iubire.
Manifestarea va include și o masă rotundă (în limba engleză) cu participarea lui Constantin Chiriac, David Saranga (fost Ambasador al Israelului în România) și Noa Wertheim (director al Companiei de Dans Vertigo).
Constantin Chiriac este președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, director general al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu și director al Bursei de Spectacole de la Sibiu. Este, de asemenea, profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu și doctor honoris causa al Leeds Metropolitan University (2008) și al Universității de Vest Timișoara (2018), susținând cursuri și conferințe la universități din lumea întreagă. În calitate de actor, a jucat în peste 40 de spectacole, colaborând cu regizori importanți cum ar fi Iulian Vișa, Andriy Zholdak, Mihai Măniuțiu, Silviu Purcărete și Kushida Kazuyoshi și a susținut one-man show-uri și recitaluri de poezie în peste 50 de țări. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără Moromeții (regia Stere Gulea), Croaziera (regia Mircea Daneliuc) și Undeva la Palilula (regia Silviu Purcărete). Actor de teatru și film și lider în domeniul cultural, Constantin Chiriac, de-a lungul carierei sale, a creat structuri de renume mondial, a generat nenumărate proiecte internaționale și a condus echipe numeroase. A jucat un rol decisiv în obținerea titlului Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007 și în reușita incontestabilă a proiectului.