Conferinţă de presă - Festivalul Filmului European

Reprezentanţa Comisiei Europene în România
împreună cu Institutul Cultural Român
şi Uniunea Cineaştilor din România
vă invită la o

Conferinţă de presă

Joi 26 aprilie 2007, orele 12:30

la Institutul Cultural Român
(Aleea Alexandru nr. 38)

Conferinţa este ocazionată de lansarea celei de-a unsprezecea ediţii a Festivalului Filmului European, organizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei, 9 mai. Anul acesta, festivalul se va derula între 3-13 mai la Bucureşti; 11-13 mai la Craiova; 16-18 mai la Timişoara; 17-20 mai la Sibiu; şi 22-24 mai la Iaşi.
Festivalul Filmului European este organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Institutul Cultural Român, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România, al Ambasadelor şi Institutelor Culturale ale statelor membre şi candidate la Uniunea Europeană.
Actuala ediţie vine cu o serie de noutăţi: proiecţii în aer liber, mai multe secţiuni ale Festivalului, mai multe săli de proiecţie, festival culinar, ateliere pentru cineaşti, muzică, evenimente speciale şi întâlniri cu regizori.
La Bucureşti, Festivalul se va desfăşura la cinema Studio, la Muzeul Ţăranului Român, la Sala Palatului şi la E-Uranus (str Uranus nr. 144) - nou spaţiu de spectacol, neconvenţional, o adevărată "platformă culturală".
Festivalul aduce în peisajul cultural al lunii mai diversitatea cinematografică şi gastronomică, elemente definitorii ale multiculturalităţii continentului european. Vor fi prezentate 45 filme din 23 de ţări europene, dintre care 9 au subiecte adicente artei culinare, constituind secţiunea food films a Festivalului. Cea de a doua secţiune specială o reprezintă filmele scurte, realizate de elevi de liceu, în competiţia Europa la liceu. În cadrul Festivalului va fi prezentată mişcarea Slow Food, pentru promovarea produselor culinare tradiţionale şi a unui stil de viaţă echilibrat.

La conferinţa de presă vor fi prezenţi:
• Dl. Donato Chiarini, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România,
• Dl. Horia-Roman Patapievici, Preşedintele Institutului Cultural Român,
• Dl. Mihnea Gheorghiu, Preşedintele Uniunii Cineaştilor din România,
• Ataşaţii culturali şi directorii institutelor culturale ale ţărilor participante la Festival.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la conferinţa de presă la Institutul Cultural Român: Laura Dobrescu, 031 7100 625, laura.dobrescu @ icr.ro, sau la Uniunea Cineaştilor: Carmen Zamfirescu tel. 316.80.84., fax. 3111246, czucin @ rnc.ro.