Cercul Cultural din Ierusalim - itinerar editorial. Prezentarea volumului „O lume văzută de la Ierusalim”, 24 noiembrie, ora 17:00, sediul ICR Tel Aviv

Cercul  Cultural din Ierusalim - itinerar editorial Prezentarea volumului O lume vazuta de la Ierusalim, 24 noiembrie, ora 1700, sediul ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv și Cercul Cultural din Ierusalim vă invită marți,  24 noiembrie 2015 ora 17:00 la sediul ICR Tel Aviv (B-dul Shaul  Hamelech 8, etaj 6) la o dezbatere pe tema „Cercul  Cultural din Ierusalim - itinerar editorial. Prezentarea volumului O lume văzută de la Ierusalim”.

Moderator: Costel Safirman, coordonatorul volumului „O lume văzută de la Ierusalim”

Vor participa: Andreea Păstârnac, Ambasadorul României în Statul Israel; Simona Sora, Editura Institutului Cultural Român; Prof. Moshe Idel; Prof. Michael Finkenthal.

Evenimentul va avea loc în limba română. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

„În continuarea celor două volume anterior publicate la Editura Institutului Cultural Român, Întâlniri la Ierusalim (2001), și Noi întâlniri la Ierusalim (2007),  cartea de față oferă celor interesați posibilitatea de a fi martorii întâlnirilor organizate de Cercul Cultural din Ierusalim începând cu anul 2006. Dar nu numai atât. Ea își propune, totodată, să dea și o imagine de ansamblu a unei aventuri culturale care a debutat cu 20 de ani în urmă. Întâlniri, dezbateri, mese rotunde, evocări, confesiuni, mărturii  - pe teme de istorie și cultură menite a pune în lumină o problematică specifică de civilizație culturală evreo-română. O lume de idei și de realități culturale cu care intelectualul israelian provenit din spațiul românesc se identifică sau, cu alte cuvinte, ”o lume văzută de la Ierusalim”.(Costel Safirman)


Comunicat de presă (RO)