Absolvenți ai promoției 2022 a Liceului de Arte Plastice„Nicolae Tonitza”, secția Pictură, coordonați de profesorii Ioana Lavinia
Streinu și Eusebio Spînu, prezintă expoziția de pictură „2+10” la Galeria Mică
a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în
perioada 25 mai - 1 iunie 2022.
Participă elevii Ioana-Antonia Ceparu, Matei Apati, Alexandra Păușeșcu, Cristian Florin Petre, Roxana Tanase, Andreea Sandu, Iustina Voicu, Adrian Bîlbîie, Beatrice Marinescu, Cosmin Marian Nicolae și profesorii Ioana Lavinia Streinu și Eusebio Spînu.
Galeria este deschisă zilnic, între orele 10:00-12:00 și 16:00-19:00.
Vernisaj: 25 mai, de la ora 16:00
Vizite ghidate: 1 iunie, de la ora 16:00
Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din București a fost înființat in 1949 sub numele de "Școala Medie Tehnică de Artă" si avea ca obiect familiarizarea elevilor cu tehnicile artelor spectacolului și artelor vizuale: de la scenografie și coregrafie, la muzică, desen, pictură și sculptură. De-a lungul anilor și-a schimbat sediul în diferite locații, și-a schimbat și numele, însă a rămas întotdeauna o școală în care se studiază in principal artele plastice. De-a lungul existenței sale, talentul și creativitatea elevilor au fost rasplatite cu premii naționale și internaționale, precum și cu nominalizări la importante expoziții din străinătate. În prezent, peste 900 de elevi studiază la Liceul "Nicolae Tonitza", atât în ciclul gimnazial cât și în cel liceal unde își desfășoară studiile artistice în 12 ateliere de specialitate: artă monumentală, arte grafice, arte textile, ceramică, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictură de șevalet, restaurare, scenografie și sculptură.
Mai multe informații: https://www.liceultonitza.ro/
Ioana Lavinia Streinu (n.1973) este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 2001. A obținut diploma de licență în 1999 la Universitatea Națională de Arte din Bucuresti, sub coordonarea prof.Petru Lucaci și diploma de doctor în 2008, la Universitatea de Vest Timișoara. Participă constant la saloanele și expozițiile colective organizate de UAP, precum și la tabere și simpozioane de creație; de-a lungul carierei, și-a prezentat creațiile în aproape 20 de expoziții personale. La Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din București predă pictură de șevalet la clasele a XI-a și a XII-a.
Eusebio Spînu este ceramist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 1995, iar în perioada 2010-2016 a fost președintele Filialei UAP Constanța I. Participă constant la saloanele și expozițiile colective organizate de UAP, precum și la tabere și simpozioane de creație; cariera sa artistică include numeroase expoziții personale și participări la proiecte de grup în țară și în străinătate. În 2004 a fost distins cu Premiul de Excelență la Bienala Artele Focului organizată de UAP și a primit Medalia Meritul Cultural Clasa a III-a, Categoria C, arte plastice.