Ziua Europeană a Limbilor 2017 sărbătorită la Lisabona

Ziua Europeana a Limbilor 2017 sarbatorita la Lisabona

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, ICR Lisabona, alături de celelalte institute culturale și ambasade membre ale EUNIC Portugalia, organizează sâmbătă, 23 septembrie 2017, un eveniment festiv multicultural şi pluridisciplinar, ce se va desfăşura la Biblioteca Palácio Galveias din Lisabona (Campo Pequeno).

Cu acest prilej, publicul participant va putea asista la sesiuni de speak-dating în diverse limbi europene (română, germană, franceză, engleză, italiană, spaniolă, finlandeză, cehă, georgiană, croată, poloneză și greacă), ateliere culinare și de ilustrație pentru copii, ateliere de dans, jocuri, concerte, proiecții de filme, expoziții, sesiuni de poezie și povestiri pentru copii și la un club de lectură. Mai mult, vor putea fi degustate preparate tradiționale din diverse țări. Evenimentul se va încheia cu o tombolă ce va avea ca premii cursuri de limbi străine în cadrul institutelor culturale membre EUNIC.

La această ediție, activitățile propuse de membrii EUNIC Portugalia se adresează publicului de toate vârstele şi se vor desfăşura între orele 14:00 şi 19:00, cu intrare liberă.

Participarea ICR Lisabona la acest eveniment va consta în organizarea de sesiuni de speak-dating în limba română, în intervalul 15.00-16.30 și 17.00-18.30, susținute de Prof. Rodica-Adriana Covaci și două ateliere culinare pentru copii cu începere la orele 16.15 și 16.45, susținute de Grațiela Andrei. În cadrul acestor ateliere, micii participanți vor învăța să scrie scurte cuvinte românești cu fondant în culorile României, cu care vor decora biscuiți de turtă dulce.

Membrii EUNIC Portugalia implicați în acest proiect sunt: Institutul Cultural Român, Goethe Institut, Institutul Camões, Institutul Francez din Portugalia, Alliance Française, Institutul Italian de Cultură, British Council, Institutul Cervantes şi Institutul Ibero-American al Finlandei, cărora li se alătură Ambasadele Austriei, Cehiei, Greciei, Georgiei (țară invitată), Poloniei și Croației și Reprezentanța Comisiei Europene în Portugalia.