România, prezentă cu „Omuleţul lui Gopo” la Carnavalul Internaţional al Copiilor de la Veneţia

România s-a bucurat de un adevărat succes prin prezentarea unui proiect dedicat celebrării a 90 de ani de la naşterea maestrului Ion Popescu-Gopo (1923-1989) la Carnavalul Internaţional al Copiilor de la Veneţia.

La cea de-a patra ediţie a Carnavalului Copiilor, desfăşurat în perioada 2-12 februarie, au participat şapte state: Argentina, Bahamas, Marea Britanie, Maldive, România şi Statele Unite, precum şi peste 150 de licee din Italia şi străinătate, înregistrând 18.891 de vizitatori (cu circa 4% mai mult faţă de ediţia din 2012).

Potrivit unui comunicat difuzat miercuri de ICR Veneţia, România a participat cu o serie de proiecţii de animaţie celebre ale maestrului Ion Popescu-Gopo: Scurtă istorie, 7 arte, Ecce homo!, Quo vadis homo sapiens?, Sport, Şi totuşi se mişcă, Animagic film, Tu, Ucenicul vrăjitor, în care personajul principal al filmelor, Omuleţul lui Gopo, a prezentat publicului cu ironie şi inteligenţă cum au apărut artele, cum a evoluat omul, încotro se îndreaptă, răspunzând la multe alte întrebări legate de existenţă şi problemele cu care se confruntă omenirea.

Pe lângă proiecţiile propriu-zise au fost distribuite şi mai multe materiale interactive şi educative (de tip Desenează şi tu! Ştiaţi că..., Învaţă proporţiile umane decupând) care au stârnit interesul tinerilor vizitatori.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu sprijinul acordat de Dacin Sara, Springer&Jacoby, Arhiva Naţionale de Filme şi Centrul Naţional al Cinematografiei din România.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/cultura/item/176958-Romania-prezenta-cu-Omuletul-lui-Gopo-la-Carnavalul-International-al-Copiilor-de-la-Venetia-VIDEO.html