Regizorii Serghei Chivirigă și Paul Mureșan, la Festivalul Internațional de Animație Animasyros

În perioada 22–30 septembrie 2018, Ambasada României în Grecia, reprezentantul ICR în clusterul EUNIC local, a asigurat participarea românească la Festivalul Internațional de Animație Animasyros, care a avut loc la Atena (Agora, 22–24 septembrie) și la Ermoupoli (Festivalul, 26–30 Septembrie), capitala insulei Syros și a Cicladelor. Din România au participat la eveniment regizorii Serghei Chivirigă și Paul Mureșan, ale căror filme, „Cel mai bun client” și, respectiv „Ceva”, au fost proiectate în cadrul Festivalului. Cei doi au susținut prezentări și au participat la mese rotunde, dezbateri și sesiuni Q&A.

Evenimentul s-a bucurat de o mediatizare intensă în mass-media centrală și locală din insula Syros și de o participare largă a publicului.

Evenimentul de deschidere a Festivalului a avut loc pe 24 septembrie la Centrul Cultural Onasis din Atena și a fost intens mediatizat.

La ediția din acest an a Festivalului, la care România a participat pentru al III-lea an consecutiv, au fost proiectate 200 de filme din 30 de țări.