Recomandare: Gala Bolshoi Opera Stars la Ateneul Român

Duminică, 17 mai 2015, ora 20.00, Prahova Classic Nights şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti organizează un spectacol unic la Ateneul Român. Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucureşti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în „Topul Celor Mai Buni 10 Pianişi de Mâine,” laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier şi ambasador Yamaha.
Protagoniştii acestor concerte de talie mondială sunt artişti de origine rusă, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar şi o experienţă pe măsură.

Soprana Elena Zelenskaya este o stralucită cântăreaţă de operă, cu o voce de soprano dramatic. A cântat pe scene celebre cum ar fi: Metropolitan Opera, Deutsche Oper din Berlin, Teatroliceo din Barcelona, Vienna Kammeroper, La Fenice si numeroase altele. Din repertoriul sau, amintim Tosca (din opera Puccini), Liza („Dama de pica” de Ceaikovski), Amelia („Bal Mascat”), Aida, Lady Macbeth („Macbeth”, de Verdi), Abigaille („Nabucco”). Printre dirijorii cu care a lucrat se numără Stefan Solyom, Tadaaki Otaka si multi altii.
Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprană a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul său, amintim următoarele roluri: Olga („Evgheni Oneghin”) şi Polina („Dama de pică”) de Ceaikovski, Carmen (din opera omonimă de Bizet), Angelina („Cenuşăreasa”), Isabella („Italiancă în Alger”). A cântat pe scene de renume ale lumii: Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden (Londra), teatro Real (Madrid), Grand Opera (Paris ), Opera de Bastille (Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vasili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm. Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambella.
Roman Muravitsky este un tenor lirico-dramatic admirat de pentru roluri precum: Galitan („Hovanscina, de Mussorgski), Serghei („Lady Macbeth), Calaf („Turandot”), Herman („Dama de pica”), Rodolfo („Boema”), alaturi de dirijori faimosi: Gintaras Rinkevicius, Alexander Vedernikov, Alexander Rudin şi multi altii. Printre scenele lumii pe care a cantat se numara: Estonia National Opera, Saint-Petersburg Philharmonia si multe altele.

De pe scena teatrului Bolshoi, ce funcţionează ca stabiliment cultural încă din 1856 fiind şi unul din principalele puncte de atracţie ale Moscovei, reprezentaţia de gală ajunge pentru o seară pe o altă scenă încărcată de istorie: scena din sala mare a Ateneului Român, ce a găzduit primul spectacol în 1888 şi este, la rândul său, un simbol al capitalei României.

Pentru spectacolul care va avea loc pe 17 mai 2015 la Ateneul Român se pun în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 - 350 lei
Categoria 2 - 250 lei
Categoria 3 - 150 lei

Biletele se gasesc in oficiile Postei Romane, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul Naţional, Opera Română, Sala Palatului, Agenţiile Tui Travel din toata ţara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.