Rapsodul Ion Crețeanu și taraful Grecești vor susține trei concerte la Beijing

Rapsodul Ion Creteanu si taraful Grecesti vor sustine trei concerte la Beijing

Renumitul rapsod Ion Crețeanu și taraful Grecești vor susține în perioada 30 iunie - 3 iulie a.c. trei concerte în capitala Chinei. Aceștia vor aduce pe îndepărtatele meleaguri ale lui Confucius muzica românească tradițională din Oltenia.

Ion Crețeanu este, alături de Tudor Gheorghe, unul dintre cei 20 de mari cobzari ai României. Fie că se întrupează într-o baladă sau o doină, cântecul lui Ion Crețeanu impresionează. Cobza și inima sunt cele două instrumente cu care ne cântă si ne încântă maestrul. Taraful din Grecești este unul din puținele tarafuri ce și-au însușit modul de interpretare autentic, fiind păstrător al tradiției folclorului românesc pur.


Programul concertelor:

Primul concert va avea loc în data de 30 iunie la Teatrul Mare Național din Beijing (National Center for Performing Arts). Rapsodul Ion Crețeanu și taraful Grecești vor fi primii artiști români care vor concerta la Teatrul Mare Național din Beijing, unul dintre cele mai noi și mai moderne teatre din China.

Cel de al doilea concert va avea loc în sala de festivități a Universității de Studii Străine din Beijing, sâmbătă 2 iulie, orele 18. Începând cu anul universitar 2016-2017, Universitatea va deschide o secție de limba română, fiind astfel cea de a două instituție de învățământ din China care va avea ca specializare limba română.

Cel de al treilea concert, va avea loc la sediul ICR Beijing, duminică 3 iulie, orele 18.