Piesa de teatru „Angajare de clovn ” itinerată la Berlin și la Hamburg de ICR Berlin

 Spectacolul realizat după piesa lui Matei Vișniec ,„Angajare de clovn ”, va putea fi vizionat pe 31 octombrie , orele 19,30 teatrul PEM din Hamburg și pe 1 noiembrie de la orele 20,00 la Sala 1 din  Berlin.

Proiectul, realizat la inițiativa și cu sprijinul Institutului Cultural Român din Berlin, s-a mai jucat în trecut, fiind itinerat în cele două orașe germane, ocazie cu care a fost reintrodus și în repertoriul Teatrului "Gh. Pastia" din Focșani.

Cel mai jucat autor român contemporan, Matei Vișniec, a scris această operă sinceră și plină de umor, în care sentimentele, frustrarea și neîmplinirile ascunse se împletesc cu bucuria revederii, într-un joc grotesc al sufletelor celor trei clovni, încă mânaţi de dorință, dar învinși de neputință.

O frescă a naturii umane, într-o poveste tristă, dar plină de energie. Nicollo, Filippo și Peppino se hotărăsc să joace ultima carte şi să valorifice o ultimă șansă. Deși concursul de angajare pare o invitație într-un fel de cimitir al elefanților, fascinația posibilității de a mai parcurge câțiva pași în luminile arenei devine mai puternică decât frica de moarte și provoacă cele mai (ne)aşteptate reacţii şi atitudini dramatice, într-un carusel comic cu final tragic. Un spectacol nu jucat, ci trăit împreună cu spectatorii.

Piesa va fi jucată în regia lui Mihai Lungeanu, unul din cei mai cunoscuți regizori contemporani români, alături de Sorin Frâncu, directorul teatrului din Focșani și alți doi cunoscuți actori, Adrian Ciglenean și Damian Adrian.

În 1991 a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească.