„Periferic”, în regia lui George Apetri, la Săptămâna Filmului Străin la Paris

 Periferic, in regia lui George Apetri, la Saptamana Filmului Strain la Paris

Sâmbătă 11 martie, ora 20:00

Cinéma Les Trois Luxembourg, 67 rue monsieur le Prince, 75006 Paris

Preţul biletului: 7,5 euro


PERIFERIC de Bogdan George Apetri este filmul cu care ICR Paris participă la a patra ediţie a Săptămânii Filmului Străin la Paris.

Evenimentul organizat de Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris prezintă, între 6 şi 14 martie 2017, 22 de filme provenind din 21 de ţări, tematica acestei ediţii fiind „Rezistă!".


PERIFERIC ( 2010 - 84')

Regia: Bogdan George Apetri

Scenariul: Bogdan George Apetri

                    Tudor Voican

Muzica:  Bruno Pisek

Cu: Ana Ularu, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu, Ioana Flora, Ion Sapdaru

 

SINOPSIS

Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuiește să fugă din țară și să înceapă o viață nouă. Până la sfârșitul zilei, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros - familia care a respins-o, fostul ei iubit și, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viață mai bună îi amintește că libertatea poate atârna de o singură alegere.

O producţie Saga Film în coproducţie cu Josef Aichholzer Filmproduktion, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Bogdan George Apetri a studiat Dreptul în România și a profesat doi ani ca avocat, înainte de a se stabili în Statele Unite, unde a absolvit dubla specializare Regie de film și Imagine la Columbia University din New York. Scurtmetrajele sale au fost selecționate și au rulat cu succes la multe festivaluri de film din întreaga lume (Clermont-Ferrand, Rotterdam, Palm Springs, Cottbus, Montreal). Periferic este debutul în lungmetraj al lui Bogdan George Apetri şi a fost prezentat la unele dintre cele mai de succes festivaluri (Locarno, Toronto, Rotterdam, New Directors / New Films).