Participarea cercetătorului Rod Fischer la un eveniment special al reţelei EUNIC SUA New York

Prezentarea raportului-studiu IS THERE REALLY A PARADIGM SHIFT FROM CULTURAL DIPLOMACY TO CULTURAL CO-OPERATION?
În cadrul preşedinţiei române atât a reţelei globale EUNIC, cât şi a reţelei EUNIC SUA New York, precum şi în seria proiectelor de colaborare cu institutele culturale europene din New York în cadrul platformei EUNIC, ICR New York a organizat şi susţinut în 15 noiembrie la Institutul Cultural Italian din New York participarea lui Rod Fisher (expert şi cercetător britanic de renume în domeniul politicilor şi cooperării culturale, fondator CIRCE şi director al organizaţiei International Intelligence on Culture, precum şi director pentru Marea Britanie al Fundaţei Culturale Europene) la un eveniment special al reţelei EUNIC SUA New York. Rod Fisher a prezentat raportul-studiu despre diplomaţia şi politicile culturale europene IS THERE REALLY A PARADIGM SHIFT FROM CULTURAL DIPLOMACY TO CULTURAL CO-OPERATION?, susţinut în faţa Comisiei Europene în 19 mai 2010 la Bruxelles.

Evenimentul special a fost iniţiat de ICRNY cu prilejul prezenţei la New York a lui Horia-Roman Patapievici, Preşedintele reţelei globale EUNIC şi Preşedintele Institutului Cultural Român.

În secțiunea dedicată Institutului Cultural Român, este apreciat faptul că „în mod neobişnuit pentru o ţară ex-comunistă, (ICR) acordă o valoare şi un spaţiu egale culturii mainstream şi artelor în curs de afirmare". Studiul remarcă, de asemenea, ca o noutate pentru România, „externalizarea selecţiei scriitorilor şi a producțiilor culturale promovate în străinătate".

Mai multe detalii despre Rod Fisher la www.rodfisher.org.
Mai multe detalii despre ENUIC USA New York la www.eunic-online.eu/node/82/og-panel/2.