Participare românească în cadrul Festivalului Filmului European în Liban

Ambasada României în Republica Libaneză, reprezentantul Institutul Cultural Român în clusterul EUNIC Liban, a participat  la Festivalului Filmului European în Liban.

Pe 28 ianuarie a.c. a avut loc prima proiecție a filmului românesc de animație pentru copii „Mercy Street". O a doua vizionare a lung-metrajului pentru copii a avut loc duminică, 5 februarie 2017. Filmul s-a bucurat de o audiență peste așteptări. 

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Filmului European în Liban are loc în perioada 26 ianuarie- 6 februarie 2017 în Beirut, la cinematograful Metropolis, și continuă în săptămânile următoare în alte orașe din Liban. Festivalului Filmului European în Liban este organizat de Delegația UE și ambasadele și institutele culturale ale țărilor membre UE, sub patronajul ministrului libanez al culturii.

Festivalul a fost deschis de Italia, în calitate de reprezentant al Maltei pentru Președinția Consiliului UE în semestrul I, 2017, cu filmul „Total străini". La festival participă toate țările UE acreditate în Liban, precum și Elveția, Ucraina și Serbia, în calitate de invitați. Festivalul a inclus două filme pentru copii: „Mercy Street" și producția franceză „Adama". La finalul festivalului va avea loc, la fel ca în ultimii ani, un concurs de scurt metraje realizate de absolvenții a 12 instituții de învățământ în sfera audiovizualului, care se va încheia cu acordarea unui premiu din partea DelUE.


Programul evenimentului poate fi consultat aici.