Norman Manea şi Andrei Pleşu, în prim-planul marilor cotidiene suedeze

Ediţiile din 25 septembrie 2012 ale principalelor cotidiene suedeze, Dagens Nyheter şi Svenska Dagbladet, au în prim-plan doi dintre invitaţii Institutului Cultural Român de la Stockholm: scriitorii Norman Manea și Andrei Pleșu.
Astfel, în ajunul Târgului de Carte de la Göteborg, la care ICR Stockholm îl are ca principal invitat pe Norman Manea, Dagens Nyheter publică un eseu al scriitorului român despre genealogia livrescă a individului. Eseul este completat de o scurtă prezentare a biografiei lui Norman Manea, precum şi de un anunţ al turneului său suedez organizat de ICR.
Articolul de fond al cotidianului Svenska Dagbladet rezumă ideile expuse de Andrei Pleşu în conferinţa „Toleranţa şi intolerabilul. Criza unui concept”, susţinută în luna mai a acestui an la sediul ICR Stockholm. Autorul articolului, Håkan Lindgren, consideră că prelegerea a fost „strălucită” şi extrem de relevantă pentru problematica ideii de „libertate de expresie”, intens discutată în ultimii ani. Textul prelegerii urmează să fie publicat integral în revista Baltic Worlds a Universităţii suedeze Södertörn.